Затвориха „Капитан Андреево” за движение. Пунктът под вода

0

Подсилват Лесово с митничари от Капитан Андреево

Граничният пункт с Турция е наводнен и затворен за движение от снощи, около 23.30 часа. Нивото на водата е доста високо, около 40-50 см, на места и повече. Залети са предимно входящи платна за тирове и леки коли, а вода е проникнала и в новопостроените халета. Входът на пункта също е недостъпен.

Наложило се е служители от ветеринарната служба да бъдат евакуирани, тъй като сградата е в най-ниската част и излизането им е било невъзможно.

Кога водата ще се оттегли и пунктът ще заработи, засега не е известно. Наши източници твърдят, че все още приижда вода. Залят е и старият път през село Капитан Андреево, който и преди се наводняваше заради покачването на нивото на р. Каламица.

От пътното са поставили вече пътни знаци, за да пренасочат пътуващите за Турция през другия граничен пункт Лесово. Митнически служители от Свиленград ще подсилят смените на Лесово, заради очаквания завишен трафик.

Нивото на река Марица при Свиленград е под критичното от 400 см, съобщи дежурният в общината. През последните два часа реката е покачила водите си с 10 см и достигнала 250 см. За часовете от 5.00 до 7.00 часа, нивото се е повишило с 40 см.

Няма на този етап информация за наводнени улици в Свиленград, съобщиха от противопожарната служба.

Под вода е участък при разклона за Сива река, а в Димитровче реката е заляла градини около коритото й.

Previous articleЖестока катастрофа отне живота на две жени
Next articleНивото на Марица при Свиленград се покачва, но все още не е критично

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...