17.5 C
Svilengrad
сряда, септември 19, 2018

Декларация за поверителност

Настоящата Декларация за поверителност се отнася до вашите личните данни, които Бурденис нюз ЕООД (наричано по-долу само “Бурденис нюз”) събира с цел да ви предостави услуги (“Услуги“) съгласно предмета си на дейност.

Прилагаме политика за защита на личните данни както за данни, събирани от вас чрез Интернет сайта ни Svilengrad24.info, така и чрез мобилната му версия, чрез имейл кореспонденция, сключване на договор или други позволени от закона методи за събиране на лични данни.

Чрез тази Декларация за поверителност ви информираме за нашите практики, които прилагаме при защитата на данните ви, за вашите права, които имате относно събраните лични данни за вас чрез нашия сайт и мобилна версия и/или събрани от нас чрез други споменати по-горе методи.

Обща информация

От 25 май 2018 година в България започва да се прилага Общ регламент за защита на личните данни (GDPR). Той е приет от Европейския съюз и целта му е да уеднакви политиките на държавите-членки на ЕС, свързани със събирането и използването на лични данни. Друга негова цел е да гарантира правото ни на неприкосновеност, да защити личните ни данни и да даде повече сигурност срещу злоупотреби с личната информация на всеки от нас. Новият регламент идва с редица изисквания, които Бурденис нюз прилага. Сред тях са:

    • Да ви информираме какви данни използваме
    • Да ви информираме защо ги използваме
    • Да искаме Вашето съгласие, за да ги използваме
    • Да Ви дадем възможност да променяте съгласието си за различни цели през този сайт, за да имате повече свобода
    • Да Ви гарантираме правото да поискате коригиране на Вашите данни или тяхното изтриване. В допълнение, можем да Ви предоставим данните за сваляне или да ги трансферираме, ако ни уведомите и се легитимирате по съответните начини
    • Да посочваме всички трети лица/други компании, с които обменяме Вашите данни. Имайте предвид, че интернет е глобална мрежа, ние често използваме стандартизирани услуги, които да регистрират влизане и да проследят поведение в анонимизиран вариант, например Google Analytics.

Какво се счита за лични данни

Всички данни, благодарение на които може да бъде идентифициран даден потребител, се считат за лични данни. Такива могат да бъдат електронна поща, имена, мобилен телефон, адрес на живеене, IP адрес.

Принципи при събирането, обработването и съхраняването на вашите лични данни

Ние спазваме следните принципи при обработката на вашите лични данни:
• законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;
• ограничение на целите на обработване;
• свеждане до минимум на събираните данни;
• точност и актуалност на данните;
• ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;
• цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни;
• отчетност.

Какви лични данни събираме и използваме

В уебсайта си „Бурденис нюз” събира данни за всички посетители – регистрирани потребители и посетители без регистрация, а именно следните категории данни:
– имена, телефонен номер, електронна поща, снимка;

Във формите, чрез които се въвеждат лични данни, ясно обозначаваме кои данни са задължителни за предоставяне. Това са такива данни, без които е невъзможно да предоставим съответната Услуга или част от нея.

Защо събираме личните данни и за какво ги използваме

Бурденис нюз обработва вашите лични данни за целите, описани по-долу:
– за писане на коментари и управление на предоставяните от нас Услуги, включително, за да ползвате безплатната форма за „Обяви”;
– за измерване и проследяване на потребителското поведение и трафик с цел подобряване на нашите продукти и вашето потребителско преживяване;
– за да ви показваме релевантни за вас реклами и съдържание;

Вие можете да ползвате услугите ни и чрез профилите си във Facebook и Google+. В тези случаи ние събираме данни от профила ви в съответната социална мрежа, като те могат да включват имейла ви, имена, снимка, възраст, професионална информация и др. Имайте предвид, че ние събираме тези данни само при положение, че вие сами сте предоставили разрешение на съответната социална мрежа чрез опцията за поверителност.

Други данни

Когато извършвате някое от следните действия на сайтовете ни, нашият уеб сървър автоматично записва вашия IP адрес, дата и час (timestamp):
– публикуване на коментар под статия, тема/мнение във форум
– препоръчване на статия
– гласуване за анкета
– оценка/докладване на коментар
– публикуване на обява
– изпращане на новина/галерия за публикуване

Логове (Log files), свързани със сигурност, техническа поддръжка, развитие и др.

Логовете са файлове, които записват събития във и взаимодействия между системите и/или между потребители и дадена система.

В сайтовете ни се използват логове със следните цели:
За подсигуряване на надеждното функциониране на Услугите и установяване на технически проблеми;
За подсигуряване сигурността на Услугите и откриване на злонамерени действия;
За развитие и подобряване на Услугите в Сайта;
За измерване на посещаемостта и ползваемостта на Сайта;

Oбработване на лични данни на лица под 14 години

Ако сте под 14 години, моля, не изпращайте и не публикувайте никаква информация за себе си, включително, но не само име, адрес, телефонен номер, имейл адрес и други.

Бисквитки” и други пасивни технологии

Бурденис Нюз не използва “бисквитки” и други технологии за проследяване.

Данни, събирани от други източници

Възможно е да събираме информация за вас от други законни източници с цел да ви предоставим качествено нашите услуги. Такива източници са информация от наши партньори (в случай, че вие сте се съгласили), публично достъпна информация.
Тази информация включва:
– данни за осъществяване на контакт с вас;
– публично достъпна информация с данни за лицата, представляващи вашата организация.
Друга публично достъпна информация събираме само, след като имаме изричната декларация на лицето, което ги споделя с нас, че вие сте се съгласили да бъдат споделяни с нас.
Когато осъществим контакт с вас, ще ви кажем откъде имаме вашите лични данни, в случай че не сме ги събрали ние лично от вас.

Разкриване на Ваши данни пред трети лица

Бурденис Нюз разкрива вашите лични данни само в следните случаи:
– само пред държавни органи, институции и лица, на които сме длъжни да предоставяме лични данни по силата на закон;
– на лица, които по възлагане поддържат оборудване, софтуер и хардуер, използвани за обработка на лични данни;
– на наши партньори, на основата на договорни отношения, с които ни помагат да ви предоставим услугите си и с които имаме споразумения за запазване на конфиденциалността на информацията и защита на лични данни.

Бурденис Нюз взема мерки всички тези лица да прилагат същата защита към вашите лични данни, както нашите собствени служители и да се съобразяват с Политиката ни за защита на личните данни. За нас е важно да ползваме услугите само на такива лица, които се отнасят отговорно към защитата на личните данни и прилагат подходящи технически организационни мерки.

Използваме доставчици на услуги при обработването на лични данни за някои цели, като например измерване и проследяване на потребителското поведение в сайтовете, изпращане на имейл съобщения, споделяне на съдържание от потребителите, вход с профил от социални мрежи и др. Тези компании са (без изброяването да е изчерпателно):
– Google със съответните свои продукти: Google Analytics, AdSense, Google Plus, Sign in with Google Plus: https://privacy.google.com/#

– Facebook със съответните продукти: Facebook Tools – Plug-in “like” button, Sign in with Facebook profile и др.: https://www.facebook.com/privacy/explanation

Период (срок), в който съхраняваме личните ви данни

Вашите лични данни се съхраняват за срока, определен в действащите закони, в зависимост от целта, за която са събрани.
В случаи на липса на такъв законен срок, Бурденис нюз приема, че ще съхранява вашите лични данни за разумен срок, определен на база допълнителни критерии. Критериите за определяне на срока са съобразени с желанието ни да ви предоставим услуги с високо качество, както и нормално развитие на партньорските ни взаимоотношения.
Когато личните данни, които събираме, вече не са необходими за упоменатите цели, ние ги заличаваме, анонимизираме или ги унищожаваме по друг надлежен начин.

Право на жалба

В случай че сметнете, че нарушаваме вашите права, може да се свържете с нас, за да проверим въпроса.
Също така имате право и да подадете жалба пред Комисията за защита на личните данни.

Актуализация/обновяване

Настоящата декларацията се ревизира и актуализира от нас регулярно, с цел да сме максимално ясни, точни, прозрачни и да обхванем нововъзникнали при нас промени (в случай на необходимост).

Дата на последната й актуализация – 25 май 2018 г.

СЛУЧАЙНИ НОВИНИ

Дъжд и елегантност на бала на ПГССИ

Проливният дъжд, който се изля минути преди дефилето на абитуриентите от ПГССИ „Хр.Ботев” не можа да попречи на празничната атмосфера. Ентусиазираните зрелостници, макар и...