Оправят разрушени от наводнението улици в Гебран

1

17 разрушени заради наводнението преди три години улици ще бъдат възстановени. Те са в кв. Гебран, съобщиха от общината. Общинският проект ще възстанови и моста в свиленградското Момково, който беше разрушен при наводняването на селото през 2012 г.

Работата по 17-те улици в кв. Гебран вече е започнала. Премахва се старата настилка, отпадъците се извозват до депо. В проекта са включени и улици, по които досега не е полагана настилка. Става дума за улиците „Чаталджа“, „Кавала“ от „Лозенград“ до „Страхил войвода“, „Средна гора“, „Ивайло“ от кръстовището с улица „Кавала“, както и улиците „Добри Войников“, „Люлебургас“ и „Волгоград“ от заставата до „Средна гора“.

В ремонтните дейности са включени още „Димитър Грънчаров“, „Виктор Суворов“, „Момчил“, „Панайот Волов“, „Крали Марко“, „Радул Милков“, бул. „България“ лява и дясна част, „Страхил войвода“ и „8 март“.  Предвидено е преасфалтиране и полагането на нови бордюри и тротоари, както и повдигане на ревизионни и дъждовни шахти.

С този проект общината има за цел да преодолее последствията от наводнението през 2012 година, допълват информацията от администрацията. С него се подобрява отводнителната система и се ремонтира унищожената от прелялата Марица пътна настилка. В кв. Гебран, където живеят 1920 души, улиците и тротоарите бяха разрушени, а на места се образуваха пропадания.

Село Момково пък беше изцяло залято от придошлите води на река Марица, мостът в селото и част от уличната мрежа бяха разрушени. Получиха се пропадания на земни маси и на асфалтовия път на съществуващия водосток се образува сериозна пукнатина.

Проектът е по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е близо 1 млн. лв. Дейностите се изпълняват от „ПСФ Мостинженеринг” АД, гр. Ямбол. Срокът на договора с фонд „Земеделие“ е до 15 септември тази година.

1 COMMENT

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...