Оправят разрушени от наводнението улици в Гебран

1

17 разрушени заради наводнението преди три години улици ще бъдат възстановени. Те са в кв. Гебран, съобщиха от общината. Общинският проект ще възстанови и моста в свиленградското Момково, който беше разрушен при наводняването на селото през 2012 г.

Работата по 17-те улици в кв. Гебран вече е започнала. Премахва се старата настилка, отпадъците се извозват до депо. В проекта са включени и улици, по които досега не е полагана настилка. Става дума за улиците „Чаталджа“, „Кавала“ от „Лозенград“ до „Страхил войвода“, „Средна гора“, „Ивайло“ от кръстовището с улица „Кавала“, както и улиците „Добри Войников“, „Люлебургас“ и „Волгоград“ от заставата до „Средна гора“.

В ремонтните дейности са включени още „Димитър Грънчаров“, „Виктор Суворов“, „Момчил“, „Панайот Волов“, „Крали Марко“, „Радул Милков“, бул. „България“ лява и дясна част, „Страхил войвода“ и „8 март“.  Предвидено е преасфалтиране и полагането на нови бордюри и тротоари, както и повдигане на ревизионни и дъждовни шахти.

С този проект общината има за цел да преодолее последствията от наводнението през 2012 година, допълват информацията от администрацията. С него се подобрява отводнителната система и се ремонтира унищожената от прелялата Марица пътна настилка. В кв. Гебран, където живеят 1920 души, улиците и тротоарите бяха разрушени, а на места се образуваха пропадания.

Село Момково пък беше изцяло залято от придошлите води на река Марица, мостът в селото и част от уличната мрежа бяха разрушени. Получиха се пропадания на земни маси и на асфалтовия път на съществуващия водосток се образува сериозна пукнатина.

Проектът е по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013. Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е близо 1 млн. лв. Дейностите се изпълняват от „ПСФ Мостинженеринг” АД, гр. Ямбол. Срокът на договора с фонд „Земеделие“ е до 15 септември тази година.

Previous articleУченици от областта показват таланти на форум в Свиленград
Next articleЗа нагласени назначения в ДАИ съобщи бивша служителка

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...