Разлив от Марица заплаши водата на града

0

Към 12.00 часа нивото на реката пада

Скъсана дига на река Марица близо до кв. Гарата пропусна вода и вдигна на крак рано тази сутрин екипите на пожарната, гражданска защита и доброволческото формирование. В засипването с пръст и чували се включиха и от общинското предприятие и ВиК. И до сега продължава усилването на мястото, за да бъде предотвратено навлизането на речната вода в градската помпена станция.

Укрепването трябва да попречи и на разлив към квартал „Гебран“. Има залети земеделски площи, но няма наводнени къщи и постройки.

Водата разля и на връзката между гръцкото и магистрала Марица. Пътният възел е затворен за движение. Част от платното обаче към момента е отворена, така че кв. Гарата не откъснат. Гробищата на квартала обаче са по вода. Разлив има и при разклона за Сива река.

Вчера водата достигна критичните 5 метра, а около полунощ ги надхвърли с около 5 см. Тази сутрин се регистрира лек спад при Свиленград.

Към момента не се налага обявяване на бедствено положение, защото е създадена необходимата организация по преодоляване на кризата.

Преди минути от противопожарната служба съобщиха, че нивото на река Марица е започнало да спада, а по поречието й от Пловдив до Свиленград се наблюдава трайна тенденция за намаляване на водните количества.

Previous articleПомпи опазват града от заливане. Затвориха старият мост за движение
Next articleДипломати от Тайван и Малтийския орден на посещение в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...