Разлив от Марица заплаши водата на града

0

Към 12.00 часа нивото на реката пада

Скъсана дига на река Марица близо до кв. Гарата пропусна вода и вдигна на крак рано тази сутрин екипите на пожарната, гражданска защита и доброволческото формирование. В засипването с пръст и чували се включиха и от общинското предприятие и ВиК. И до сега продължава усилването на мястото, за да бъде предотвратено навлизането на речната вода в градската помпена станция.

Укрепването трябва да попречи и на разлив към квартал „Гебран“. Има залети земеделски площи, но няма наводнени къщи и постройки.

Водата разля и на връзката между гръцкото и магистрала Марица. Пътният възел е затворен за движение. Част от платното обаче към момента е отворена, така че кв. Гарата не откъснат. Гробищата на квартала обаче са по вода. Разлив има и при разклона за Сива река.

Вчера водата достигна критичните 5 метра, а около полунощ ги надхвърли с около 5 см. Тази сутрин се регистрира лек спад при Свиленград.

Към момента не се налага обявяване на бедствено положение, защото е създадена необходимата организация по преодоляване на кризата.

Преди минути от противопожарната служба съобщиха, че нивото на река Марица е започнало да спада, а по поречието й от Пловдив до Свиленград се наблюдава трайна тенденция за намаляване на водните количества.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...