Финал на конкурса за нови 20 митничари. Чакат се назначенията

0

Вече е известно кои са 20-имата, които ще получат назначение в митницата в Свиленград. Резултатите са обявени, а на успелите кандидати в конкурса вече им съобщават от ведомството да си подготвят документите за работа.

Масово новите митничари били икономисти по образование, но имало и трима юристи. Една от успелите кандидатки била с перфектен турски.

Средната възраст на начинаещите �инспектори е около 27 години. Мъжете спрямо жените са 14:6.

Седем от новоназначените са от Свиленград, от Харманли са двама, от Любимец-един. Десет от новите митничари са от други градове в Южна България, сред които Кърджали и Симеоновград.

След депозирането на заявленията за постъпване на работа в митническото ведомство, всички ще минат за 7 месеца теоретични и практически модули в Националния учебен център на Агенция „Митници“.

Припомняме, за 20-те щатни бройки кандидатстваха един парламент хора – 241. Още едно вакантно място е обявено на страницата на Агенцията за митницата в Свиленград. То е за началник на сектор „Административнонаказателни дейности и разследващи органи” в отдел „Митническо разузнаване и разследване”. За него вече има обявен конкурс. Минималните изисквания към кандидатите са да са с висше образование в областта на социалните, стопанските и правните науки, природните, математиката и информатиката, техническите науки или сигурността и отбраната. Кандидатите трябва да имат и професионален опит – 4 години. Документи се приемат до 26 януари в деловодството на митницата в Свиленград.

Previous articleСладунци правят тракийска сватба за Гинес
Next articleПуснаха влаковете от и за Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...