Финал на конкурса за нови 20 митничари. Чакат се назначенията

0

Вече е известно кои са 20-имата, които ще получат назначение в митницата в Свиленград. Резултатите са обявени, а на успелите кандидати в конкурса вече им съобщават от ведомството да си подготвят документите за работа.

Масово новите митничари били икономисти по образование, но имало и трима юристи. Една от успелите кандидатки била с перфектен турски.

Средната възраст на начинаещите �инспектори е около 27 години. Мъжете спрямо жените са 14:6.

Седем от новоназначените са от Свиленград, от Харманли са двама, от Любимец-един. Десет от новите митничари са от други градове в Южна България, сред които Кърджали и Симеоновград.

След депозирането на заявленията за постъпване на работа в митническото ведомство, всички ще минат за 7 месеца теоретични и практически модули в Националния учебен център на Агенция „Митници“.

Припомняме, за 20-те щатни бройки кандидатстваха един парламент хора – 241. Още едно вакантно място е обявено на страницата на Агенцията за митницата в Свиленград. То е за началник на сектор „Административнонаказателни дейности и разследващи органи” в отдел „Митническо разузнаване и разследване”. За него вече има обявен конкурс. Минималните изисквания към кандидатите са да са с висше образование в областта на социалните, стопанските и правните науки, природните, математиката и информатиката, техническите науки или сигурността и отбраната. Кандидатите трябва да имат и професионален опит – 4 години. Документи се приемат до 26 януари в деловодството на митницата в Свиленград.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...