Пуснаха влаковете от и за Свиленград

0

Движението на пътническите влакове в участъка Димитровград-Свиленград е възстановено. Прекъсването беше въведено заради ремонта и електрификацията на този участък от жп линията, а от близо година пътниците на железницата се предвижваха с автобуси.

Преди около два месеца старите релси бяха демонтирани, а опасният жп прелез при Сива река, беше заменен с новоизграден надлез. Под него е и новата жп линия, а на грата в Свиленград първият влак след толкова време спря в сряда, в 18.30 часа. Промяна в разписанието е въведена до 10 април, съобщиха от жп гарата.

Влаковете от Свиленград за Пловдив са са часове на тръгване – 4.30, 15.25 и 18.50 часа. А пристигането на жп гарата е в 9.00, 18.30 и 21.35 часа.

Международният влак спира на грата в Свиленград в 0.33 часа, а отпътува за Турция в 1.20 часа. От Турция пристига в 4.25, а заминава в 5.15 часа.

Да не бъдат спирани други влакове пък се договориха министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на финансите Владислав Горанов. Двамата обсъдиха финансово състояние на БДЖ и се разбраха. Министър Владислав Горанов се ангажира, че ще бъдат преведени 40 млн. лв. към субсидията на „БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД, необходими за изпълнение на пътническата услуга. Така парите на железниците за тази година ще станат 180 млн. лв. По този начин ще се запази разписанието на по – голямата част на влаковете.

Няма обаче да бъдат възстановени всички вече спрените 38 влака, тъй като някои от тях имали сериозни технически проблеми.

В същото време не се говори за влака, който пътуваше от Свиленград за Гърция и който беше сравнително печеливш за железницата ни. Той беше възстановяван и спиран два пъти. Той стигаше до Александруполис, където имаше директна връзка с Атина. А билетът до близкото гръцко село Дикеа през 2010 година беше около 5 лв.

Previous articleФинал на конкурса за нови 20 митничари. Чакат се назначенията
Next articleСвиленград 1921 с първа тренировка

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...