Борят контрабандата на Капитан Андреево с жандармерия?

0

От днес на границата, редом с митничарите, ще има жандармерия. Две коли с полицаи от структурата са пристигнали рано тази сутрин на ГКПП Капитан Андреево. Освен тях има и представители на други служби от силовото министерство, свързани с борбата срещу контрабандата. Те наблюдават работата на пункта и се включват в контрола, научи svilengrad24.info. За сега не е известно колко време ще продължи наблюдението. Само преди ден премиерът Бойко Борисов нарече абсолютно ненадеждна охраната на границата и заяви, че работещите на граничните пунктове не служат на държавата, а на други господари.

Пред министрите, по време на заседание на Министерски съвет, той се възмущава от митничарските селища и факта, че има работещи на границата, които три пъти са уволнявани, а след това възстановявани на работа. Премиерът повдига въпроса за сливането на данъчните и митниците, което възнамерявал да предложи другата седмица. Борисов все пак дава седмица на ръководителите на митниците и данъчните да го убедят да не ги слива.

„Армията ли ще пращаме там, Ненчев, дали алпийския батальон… Просто до сряда съм им дал срок. Това безобразие няма да го изтърпим“, казва Борисов, видно от стенограмата на правителственото заседание.

От нея става ясно, че гневът на премиера е предизвикан от последните арести по турската граница, когато стана ясно, че работещите на Капитан Андреево са скрили сигнал от турската страна за влизащи в страната контрабандни цигари. Премиерът посочва, че за да се избегнат за в бъдеще подобни случаи, е постигнато разбирателство информацията освен на граничните пунктове да се пуска до МВР и Министерството на финансите.

Премиерът посочва, че прокуратурата, ДАНС и МВР са наясно с контрабандните схеми и се заканва, че държавата ще надделее над контрабандистите. „Докато не заковем границите така, че да са на 100% надеждни – с видеонаблюдение, с кантарите, няма да се откажем“, казва още Борисов.

Министърът на вътрешните работи пък е получил задача за кадрови и персонални промени навсякъде по границите.

Днес стана ясно още, че разпитите, във връзка с контрабандните цигари в тирове, продължават. По непотвърдена информация, привикани са още четирима митнически служители и един спедитор. Както е известно, миналата седмица в ареста остана Димитър Ковачев, взел във въпросната вечер дежурство на началник-смяната Красимир Добрев. Добрев беше пуснат на свобода. В ареста остана и спедиторът Михаил Млекаров.

Previous articleД-р Генов: По два лева на година се падат на пациент за диагностика на остри заболявания
Next articleДнес е Велика събота

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...