„За едно дете повече“ в Свиленград на 18 ноември

0

За девета поредна година инициативата „За едно дете повече” ще подкрепи двойки с репродуктивни проблеми от Свиленград. Тя се организира от читалище „Просвета 1870”, духов оркестър „Костадин Манов” и фондация „Искам бебе”, всяка година в навечерието на Деня на християнското семейство.

На 18 ноември, събитието ще стартира с благотворителен базар. От 16.00 часа на  специално поставените щандове във фоайето на читалището ще могат да бъдат закупени бижута и аксесоари, изработени от доброволци на фондацията и свиленградчани.

Сериозен е интересът към базара и тази година, коментира секретарят на читалището Ваня Стефанов. Свиленградчани продължават да предлагат изработени от тях вещи, много красиви, много интересни.

Събраните от базара средства ще бъдат дарени за подпомагане лечението на семейства, борещи се за дете от Свиленград и региона. През цялото време на кампанията дарения правят и отделни дарители, учреждения и институции. Средства се събират и от продажбата на покани за благотворителния концерт на духовия оркестър, на цена от 5 лв. и 10 лв.

Концертът на духов оркестър „Костадин Манов” е едно от най-очакваните събития в календара, заради богатият им и нетрадиционен репертоар. В последните години сценичната изява е във формата „Костадин Манов” и приятели. Тази година в нея ще се включат и няколко детски формации. „Златните момичета” на Людмила Спатару, Деян Попов с изпълнения на пиано, дует „Мечта” от ПУИ „Стефан Василев”, ВГ „Весели звънчета” с ръководител Татяна Балджиева, ДТС „Свиленче”, ФГ „Тракийска китка” с ръководител Виолета Карапеева. Съвместни изпълнения с оркестъра ще имат Натали Грозева и ФГ „Лъчи от Тракия” от СУ „Д-р Петър Берон”, които ще изпълнят „Море, пиле”. Началният час на концерта е 18.30 часа.

В програмата на инициативата „За едно дете повече” е включен и информационен модул, който ще запознае присъстващите двойки с възможностите на местния фонд „Ин витро“. От тази година местната власт в Свиленград гласува средства за подпомагане на семейства, страдащи от безплодие. Как парите да стигнат до нуждаещите се, това ще се коментира на модула, чийто начален час е 17.00 часа.

Вече 17 бебета са проплакали от старта на инициативата в граничния град преди девет години, а само през тази четири от тях са се появили на бял свят. Още няколко семейства са в очакване след години на надежди.

Previous articleПредупреждават за инфлуенца по птиците. Заразата идва от Европа
Next articleПетата Еко Коледа в село Мезек събира средства за обновяването на парка

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...