„Термопроектстрой” организира семинар за отоплението на пелети

0

През април се очаква нов старт на програмата за енергийна ефективност REECL

Семинар, свързан с отоплението на пелети и с пелетните съоръженията, налагащи се като едно от най-икономичните и екологични решения през зимата, организираха от „Термопроектстрой”. В семинара освен служителите на дружеството, което се занимава с отопление и климатизация, се включиха и специалисти от ОВК сектора, представители на КлиВенТо /дългогодишен партньор и доставчик на  пелетни съоръжения/. От партньорската фирма  представиха  пелетни горелки Ecolinex с мощности от 25 до 1 000 kw.

http://www.termoproektstroi.com/index.php/2-uncategorised/151-peletna-gorelka-ecolinex-techmaxx

Индустриалните пелетни горелки са подходящи за отопление на обществени и промишлени сгради. Горелките са оборудвани с уникална патентована система за механично самопочистване и могат да изгарят пелети от дървесина, агро пелети (от слама и слънчогледови люспи), както и костилки.

Бяха представени и пелетни горелки Ecolinex подходящи за адаптиране към съществуващи котли с нафтови и газови горелки. Горелките са с почистваща система, която изхвърля минимум 95% от пепелта и предотвратява задръстването на димогарните търби в котлите за горелки с течно гориво .

http://www.termoproektstroi.com/index.php/2-uncategorised/152-peletna-gorelka-ecolinex-techmaxx-clever

Специалистите коментираха и предимствата при отопление с пелетни камини MBZ.

http://www.termoproektstroi.com/index.php/otoplenie/kotli-kamini-i-gorelki-na-peleti/peletni-kamini

Бяха дискутирани реализираните спестявания при отопление с пелети и бързата възвръщаемост на първоначалната инвестиция.

Все по-широко е приложението на пелетните горелки. Евтиното гориво (пелетите) и увеличението на цените на дизела и газът са причината за засилен интерес към пелетни горелки с големи мощности. Дълго време производителите на пелетни горелки предлагаха решения с мощности до 50-60 кВ.

От 2010 година „Термопроектстрой” започна кампания за запознаване на клиентите си с възможностите на пелетните горелки, котли и камини. Първите пелетни горелки произведени от Ferroli  и представени от тукашното дружество бяха предназначени за битовите потребители и са с мощност от 14-до 34 кw.

http://www.termoproektstroi.com/index.php/2-uncategorised/41-peletna-gorelka-ferroli-mikro-p

След това от Ferroli представиха и произведения от тях първи комбиниран чугунен котел за изгаряне на твърдо гориво и пелети. Преминаването от изгаряне на дърва и въглища към функциониране на пелетната горелка и отопление с пелети е изключително лесно и се извършва за броени минути. Следващата стъпка в развитието на пелетните горелки беше създаването на такива с по-големи мощности – 30-55 kW.

От „Терпопроектстрой” припомнят на своите клиенти, че пелетните съоръжения също се финансират по програмата за енергийна ефективност REECL, с която всяко домакинство или сдружение на собственици, което получи кредит по Програмата има право да ползва безвъзмездна помощ съответно в размер на 20%, от стойността на кредитирания енергоспестяващ проект, след като той бъде успешно завършен и след като са били изпълнени всички условия. Десетки са домакинствата от Свиленград, които успяха вече да получат такова финансиране. След няколокомесечно прекъсване, се очаква програмата да стартира отново през април.

Рекламен материал

Previous article9 000 годишни данъчни декларации за доходи очаква офисът на НАП в Хасково в следващите два месеца
Next articleДегустираха наши вина в руското посолство

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...