Възобновиха възможността за кандидатстване по програма REECL

0

Възобновиха възможността за кандидатстване по програмата за енергийна ефективност за домакинствата REECL, съобщиха от ТермопроектСтрой Свиленград, които са партньори по нея. Средствата бяха изчерпани през лятото на 2014 година, но интересът по REECL не спря, допълниха от компанията за отопление и климатизация.

Програмата дава възможност за купуване на ефективни отоплителни и климатични инсталации, както и подмяната на прозорците с енергоспестяващи чрез фирми – партньори по програмата. Енергийноефективното кредитиране се осъществява чрез партньорски банки, в чиито клонове се представя офертата със стойността на продукта и монтажната услуга. Един от банковите клонове в града предприе ново отпускане на финансов ресурс за кредитиране на енергоспестяващи системи.

След изпълнението на дейностите, по REECL се възстановяват 20% от средствата за еднофамилни жилища и до 35% за сдружения на собствениците. Така например при купуването на климатик от порядъка на 1400 лв., домакинството може да спести близо 300 лв.

На практика програмата няма таван за отпускането на средства, допълниха от ТермопоректСтрой. Така че имаме клиенти, които купуват например инверторни климатици, а в други случаи са направени оферти по 10 хил. лв., които успешно минават и получават кредитиране. Някои избират пелетни камини, котли, други цялостно решение на отоплението.

Въвеждането на енергоспестяващите системи в дома води до намаление на разходите за отопление на домакинствата.

От фирмата допълниха, че възможност за избор може да се открие както в офиса им, така и на страницата на ТермопроектСтрой в интернет. Всяка седмица се предлагат промоционални цени на разнообразна гама от продукти.

 

Платена публикация

Previous articleИзложба „Мозъчни напъни“ откри свиленградчанинът Петър Джигов
Next articleУченици от Гарата втори в областта по тенис на маса

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...