9 000 годишни данъчни декларации за доходи очаква офисът на НАП в Хасково в следващите два месеца

0

В средата на кампанията 1370 души от областта са подали данъчните си декларации за доходи, получени през предходната година. 635 от тях са го направили по електронен път – с електронен подпис или персонален идентификационен код, съобщиха от офиса на НАП в Хасково.

Декларациите се подават не само на място в офиса на Агенцията в Хасково, но и чрез интернет, което дава възможност за 5% отстъпка от дължимия данък, ако формулярите се подадат до 31 март и ако лицето няма стари публични задължения. Данъците върху доходите се декларират още и чрез пощите – на гише в 19 пощенски станции в област Хасково или по пощата като писмо с обратна разписка.

От приходното ведомство напомнят, че и през тази година заемите между физически лица на стойност над 10 000 лева задължително трябва да бъдат вписани в годишната данъчна декларация за 2016-та, ако част от тях в края на 2015 година са непогасени. На обявяване подлежат и непогасените остатъци от заеми, взети в периода 2011 – 2015 година, ако общият невърнат размер към 31 декември 2015 година е над 40 000 лева. Изискването не се отнася за банковите кредити на гражданите.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...