Благотворителен концерт „За едно дете повече“ за осми път

0

За осма поредна година ще се проведе благотворителният концерт „За едно дете повече“, който набира средства за семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград. Организатори са НЧ „Просвета 1870“, Духов оркестър „Костадин Манов“ и фондация „Искам бебе“.

За поредна година средства за благородната кауза ще се генерират от продажбата на ръчно изработени покани, които се предлагат на цена от 5 и 10 лв., както и от дарения и от благотворителен базар.

Вече са събрани доста ръчно изработени предмети, аксесоари, бижута и др., които ще предложим на базара, каза Ваня Стефанова, секретар на читалището. Тази година ще бъдат предложени и различни кулинарни изкушения, приготвени от ентусиасти и привърженици на каузата „За едно дете повече“.

Все повече са семействата, които признават открито за проблема с безплодието и тръгват по пътя на ин витро процедурите, споделиха организаторите. Повечето от тях се включват и в групите за взаимопомощ, даващи кураж, сила и предаващи адекватен опит на семействата, желаещи дете. За голяма част от тях мечтата вече е сбъдната, а за други щастието тепърва предстои. Над 10 са вече появилите се на бял свят бебета, с благотворителната подкрепа, а за тази година се очаква да бъде постигнат своеобразен рекорд.

Традиционният информационен модул тази година ще бъде посветен на темата “Бременността – щастие и предизвикателство“. Лекциите ще чете д-р Марина Михова, специалист Пренатална диагности, МБАЛ за женско здраве „Надежда“, София. Ще бъде засегнат проблема с раждането и възрастта, храненето, спорта и ежедневието по време на бременност, както и какви са необходимите прегледи и изследвания, през които трябва да минава бъдещата майка в различните месеци от бремеността.

Тази тема не се отнася само заченалите ин витро, а за всички жени, коментира Ваня Стефанова. Надяваме се информационният модул да бъде от полза за всички.

Благотворителният концерт, в който главни действащи лица са музикантите от Духов оркестър „Костадин Манов“, се провежда по традиция за Деня на християнското семейство, който отбелязваме на 21 ноември.

В навечерието на големия християнски празник, на 20 ноември, петък, ще се проведе и благотворителната инициатива. В концертната проява, чийто начален час е 18.00 часа, ще се включат и други читалищни състави. Специален гост на осмото издание на „За едно дете повече“ ще бъде Иван Иванов – Ванката. Той е познат на свиленградчани като най-младият член на духовия оркестър. В Биг Бенда на Свиленград Ванката направи първите си удари по барабаните, когато беше едва на 5-годишна възраст.

Очаква се специалeн гост на събитието да бъдe председателят на фондация „Искам бебе“ Радина Велчева. Информационният модул започва от 16.00 часа. Входът за него и за концерта е свободен. Покани все още могат да се купят от читалището и от доброволци на фондация „Искам бебе“, а дарения могат да се направят и в деня на концерта.

Previous articleПодписката на Слави Трифонов за нов референдум стигна и в Свиленград
Next articleЗадържаха служители на Автомобилна администрация заради подкуп /обновена/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...