Благотворителен концерт „За едно дете повече“ за осми път

0

За осма поредна година ще се проведе благотворителният концерт „За едно дете повече“, който набира средства за семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград. Организатори са НЧ „Просвета 1870“, Духов оркестър „Костадин Манов“ и фондация „Искам бебе“.

За поредна година средства за благородната кауза ще се генерират от продажбата на ръчно изработени покани, които се предлагат на цена от 5 и 10 лв., както и от дарения и от благотворителен базар.

Вече са събрани доста ръчно изработени предмети, аксесоари, бижута и др., които ще предложим на базара, каза Ваня Стефанова, секретар на читалището. Тази година ще бъдат предложени и различни кулинарни изкушения, приготвени от ентусиасти и привърженици на каузата „За едно дете повече“.

Все повече са семействата, които признават открито за проблема с безплодието и тръгват по пътя на ин витро процедурите, споделиха организаторите. Повечето от тях се включват и в групите за взаимопомощ, даващи кураж, сила и предаващи адекватен опит на семействата, желаещи дете. За голяма част от тях мечтата вече е сбъдната, а за други щастието тепърва предстои. Над 10 са вече появилите се на бял свят бебета, с благотворителната подкрепа, а за тази година се очаква да бъде постигнат своеобразен рекорд.

Традиционният информационен модул тази година ще бъде посветен на темата “Бременността – щастие и предизвикателство“. Лекциите ще чете д-р Марина Михова, специалист Пренатална диагности, МБАЛ за женско здраве „Надежда“, София. Ще бъде засегнат проблема с раждането и възрастта, храненето, спорта и ежедневието по време на бременност, както и какви са необходимите прегледи и изследвания, през които трябва да минава бъдещата майка в различните месеци от бремеността.

Тази тема не се отнася само заченалите ин витро, а за всички жени, коментира Ваня Стефанова. Надяваме се информационният модул да бъде от полза за всички.

Благотворителният концерт, в който главни действащи лица са музикантите от Духов оркестър „Костадин Манов“, се провежда по традиция за Деня на християнското семейство, който отбелязваме на 21 ноември.

В навечерието на големия християнски празник, на 20 ноември, петък, ще се проведе и благотворителната инициатива. В концертната проява, чийто начален час е 18.00 часа, ще се включат и други читалищни състави. Специален гост на осмото издание на „За едно дете повече“ ще бъде Иван Иванов – Ванката. Той е познат на свиленградчани като най-младият член на духовия оркестър. В Биг Бенда на Свиленград Ванката направи първите си удари по барабаните, когато беше едва на 5-годишна възраст.

Очаква се специалeн гост на събитието да бъдe председателят на фондация „Искам бебе“ Радина Велчева. Информационният модул започва от 16.00 часа. Входът за него и за концерта е свободен. Покани все още могат да се купят от читалището и от доброволци на фондация „Искам бебе“, а дарения могат да се направят и в деня на концерта.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...