Задържаха служители на Автомобилна администрация заради подкуп /обновена/

0

Четирима служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ са задържани при спецакция на ДАНС, започнала в сряда вечерта и продължила няколко часа.

Все още няма официална информация по случая. Неофициални източници твърдят, че причина за задържанията е поискан подкуп от шофьори по време на пътен контрол. Двама от задържаните са от Свиленград. Според сайта Топ новини, другите двама задържани са от Хасково.

Забелязано е сериозно струпване на силови служители около дома на един от предполагаемите задържани в Свиленград. Твърди се, че обиск е имало и в друга къща – в кв. Гебран. Полицейски патрули е имало поне 4 часа и на магистрала Марица в района на т. нар. „златен мост“, известен с удобното си местонахождение за рекет на превозвачи.

Шефът на Автомобилната администрация в Хасково Николай Милушев потвърди задържането. Той заяви, че към момента не разполага с повече подробности по случая. Вече било направено предложение за отстраняване на четиримата арестувани служители.

До края на работния ден се очаква да бъдат съобщени още подробности за акцията.

На официална пресконференция в Хасково, днес по обяд, от Окръжната прокуратура са заявили, че спец операцията е по сигнал, подаден в ДАНС. Двама от инспекторите са били задържани по време на смяна снощи в района на Свиленград. До служебната им кола са намерени кутия от цигари, натъпкана с евро, както и кашонче с пари. Общата сума е около 300 евро, съобщава наблюдаващият прокурор Павел Жеков. Той уточни, че това е била “заработката” на екипа за около два часа и половина. Двамата държавни служители спирали товарни автомобили и си искали от шофьорите по 20 евро, за да не ги проверяват. Изнудваните били предимно чужди граждани.

При разследването е извършено претърсване, обиск и изземване по отношение на лицата, в служебните и личните им автомобили и домовете им. Според прокуратурата са събрани доказателства за извършени престъпления. Задържани са четирима служители на автомобилната администрация – Даниел Х., Вихър В., Константин В., Димитър М.

По време на операцията са иззети значителни суми в лева и чуждестранна валута, благородни метали и документи. Разпитани са пред съдия свидетели, които потвърждават искане и получаване на подкуп от длъжностните лица.

Предстои повдигане на обвинения.

Previous articleБлаготворителен концерт „За едно дете повече“ за осми път
Next articleЛегендата Валентин Михов представи биографичната си книга в Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...