Благотворителната кампания „За едно дете повече“ е на 23 ноември

0

Благотворителната инициатива „За едно дете повече” ще се проведе на 23 ноември в салона на читалище „Просвета”. Това е единадесетото издание на кампанията, която подкрепя семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград и региона.

И тази година от 17.00 часа ще се проведе Благотворителен базар във фоайето на читалището. Ръчно изработени предмети ще бъдат предложени на свиленградчани, желаещи да подкрепят каузата. От 17.30 часа е информационния модул, в който семействата се срещат със специалисти и се запознават с възможностите на процедурите ин витро.

Благотворителният концерт на духов оркестър „Костадин Манов” и приятели започва в 18.30 часа. Музикантите, по чиято идея стартира инициативата, отново ще зарадват публиката с атрактивните си изпълнения. В концерта ще се включат още Детски духов оркестър, Детска вокална група „Весели звънчета”, Натали Грозева и ВИГ „Приятели”, детски танцов състав „Свиленче”. Благотворителната проява е със специалното участие на народната певица Надя Казакова, която за поредна година подкрепя каузата.

Освен чрез благотворителния базар, средства в кампанията се набират и с продажбата на покани, както и с дарения. Средствата ще бъдат дарени на семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград и региона.

Организатори на събитието са читалището в Свиленград с подкрепата на фондация „Искам бебе”. Общината в Свиленград също отпуска средства за подпомагане на двойки с подобни проблеми.

Кампанията по традиция се провежда за Деня на християнското семейство, 21 ноември. От началото на благотворителната инициатива, в Свиленград вече са проплакали 25 бебета. Само през изминалата кампания – от ноември досега, на бял свят са се появили 5 дълго чакани дечица.

Previous articleОткриха мъртъв предприемача Христо Янев
Next articleХванаха двама дрогирани водачи на автомобили

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...