Благотворителната кампания „За едно дете повече“ е на 23 ноември

0

Благотворителната инициатива „За едно дете повече” ще се проведе на 23 ноември в салона на читалище „Просвета”. Това е единадесетото издание на кампанията, която подкрепя семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград и региона.

И тази година от 17.00 часа ще се проведе Благотворителен базар във фоайето на читалището. Ръчно изработени предмети ще бъдат предложени на свиленградчани, желаещи да подкрепят каузата. От 17.30 часа е информационния модул, в който семействата се срещат със специалисти и се запознават с възможностите на процедурите ин витро.

Благотворителният концерт на духов оркестър „Костадин Манов” и приятели започва в 18.30 часа. Музикантите, по чиято идея стартира инициативата, отново ще зарадват публиката с атрактивните си изпълнения. В концерта ще се включат още Детски духов оркестър, Детска вокална група „Весели звънчета”, Натали Грозева и ВИГ „Приятели”, детски танцов състав „Свиленче”. Благотворителната проява е със специалното участие на народната певица Надя Казакова, която за поредна година подкрепя каузата.

Освен чрез благотворителния базар, средства в кампанията се набират и с продажбата на покани, както и с дарения. Средствата ще бъдат дарени на семейства с репродуктивни проблеми от Свиленград и региона.

Организатори на събитието са читалището в Свиленград с подкрепата на фондация „Искам бебе”. Общината в Свиленград също отпуска средства за подпомагане на двойки с подобни проблеми.

Кампанията по традиция се провежда за Деня на християнското семейство, 21 ноември. От началото на благотворителната инициатива, в Свиленград вече са проплакали 25 бебета. Само през изминалата кампания – от ноември досега, на бял свят са се появили 5 дълго чакани дечица.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...