Маша Илиева идва с балетната си школа за благотворителен концерт

0

Едно от най-ярките имена в българския балет – Маша Илиева идва в Свиленград с деца от школата си за концерта в подкрепа на малката Никол Джемперлиева. Момичето се нуждае от операция в чужбина. Диагностицирано е тумор в мозъка.

Благотворителната проява е на 15 юли от 19:00 ч. в салона на читалище „Просвета 1870“. Деца ще пеят, свирят и танцуват в подкрепа на Никол. В концерта ще се включат и малките балерини от свиленградската школа по балет „Сребърна пантофка”. Участие ще вземат още СК „Златните момичета“, ДФГ „Тракийска китка“, мажоретният състав на Свиленград, китаристът Виктор Костадинов с ментори музикантите от „Рок група 0379“, ВИГ „Приятели“ със солист Натали Грозева, детският духов оркестър на Свиленград, както и пианистката Ева Ангелушева от Националната музикална гимназия „Любомир Пипков“ в София.

Маша Илиева е била прима балерина на Националния балет, а след това и художествен директор на Националния балет в Националната опера. Танцувала е всички главни роли в „Лебедово езеро”, „Жизел“, „Лешникотрошачката”, „Дон Кихот“ и много други. Магистър е по балетна режисура и доктор по детска балетна педагогика.

В балетната й школа, създадена през 1995 г., се обучават много талантливи ученици. В момента в нея е и свиленградчанката Виктория Панайотова. От Фейсбук страницата на балетна школа „Маша Илиева” става ясно, че от 2008 г. концертите на школата са с благотворителна цел. Средствата се предоставят в клиниката за лечение на деца с онко и хематологични проблеми.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...