Маша Илиева идва с балетната си школа за благотворителен концерт

0

Едно от най-ярките имена в българския балет – Маша Илиева идва в Свиленград с деца от школата си за концерта в подкрепа на малката Никол Джемперлиева. Момичето се нуждае от операция в чужбина. Диагностицирано е тумор в мозъка.

Благотворителната проява е на 15 юли от 19:00 ч. в салона на читалище „Просвета 1870“. Деца ще пеят, свирят и танцуват в подкрепа на Никол. В концерта ще се включат и малките балерини от свиленградската школа по балет „Сребърна пантофка”. Участие ще вземат още СК „Златните момичета“, ДФГ „Тракийска китка“, мажоретният състав на Свиленград, китаристът Виктор Костадинов с ментори музикантите от „Рок група 0379“, ВИГ „Приятели“ със солист Натали Грозева, детският духов оркестър на Свиленград, както и пианистката Ева Ангелушева от Националната музикална гимназия „Любомир Пипков“ в София.

Маша Илиева е била прима балерина на Националния балет, а след това и художествен директор на Националния балет в Националната опера. Танцувала е всички главни роли в „Лебедово езеро”, „Жизел“, „Лешникотрошачката”, „Дон Кихот“ и много други. Магистър е по балетна режисура и доктор по детска балетна педагогика.

В балетната й школа, създадена през 1995 г., се обучават много талантливи ученици. В момента в нея е и свиленградчанката Виктория Панайотова. От Фейсбук страницата на балетна школа „Маша Илиева” става ясно, че от 2008 г. концертите на школата са с благотворителна цел. Средствата се предоставят в клиниката за лечение на деца с онко и хематологични проблеми.

Previous articleАдминистративният съд решава казуса с преместването на автогарата
Next articleШахматистите ни отново шампиони на малките селища

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...