Престижни награди за финансистите на община Свиленград

1

Свиленград обра наградите на поредното издание от най-големия форум на финансистите от общините в България. Призът за „Финансист новатор на 2015 година“ грабна заместник-кметът Мария Костадинова. Директорът на дирекция „Бюджет и финанси”, Валя Здравкова и отдел „Счетоводство” получиха наградата за екипност.

Екипът спечели отличията в конкуренция с номинираните си колеги от общините Ловеч, Смолян, Нова Загора и Нови пазар. За заместник-кметът Костадинова единодушно гласуваха от оценяващия орган на Националното сдружение на общините в България и голяма част от публиката на форума, която за първи път  бе включена в оценяването.

Свиленградските финансисти са отличени за прилагането на иновативни практики в работата на администрацията. Мария  Костадинова запозна черз презентация участниците в срещата с  „Добри практики и адекватни решения от Община Свиленград при управление и контрол на местните финанси”, а  Валя Здравкова представи темата  ”Успешно финансиране при изпълнение на договорите за реализиране на проекти по оперативните програми и други  донори през 2014 г.”.

Мария Костадинова
Мария Костадинова

Костадинова благодари за голямото признание и отбеляза, че наградите са оценка за целия екип на кмета Георги Манолов. Във форума, организиран от НСОРБ /Националното сдружение на общините в Република България, се включиха повече от 500 финансови експерти от над 200 общини. Участваха също представители на Министерство на финансите, Сметната палата, Националната агенция по приходите, ИА „Автомобилна администрация”, фонд ФЛАГ.

Основните теми на дискусиите през трите дни на срещата бяха параметрите на Бюджет 2016, възможностите за разширяване на общинската приходна база и подготовката на нов Закон за местните данъци и такси. Акцент в обсъжданията бяха и промените при изчисляването на таксата „Битови отпадъци”, които влизат в сила от следващата година и общините ще могат да избират между няколко варианта при определянето размера на налога.

Previous articleСофиянец стана началник на Митница Свиленград
Next articleНиколай Михайлов след Джирото: Невероятно изживяване!

1 COMMENT

  1. Тази любимчанска женица е изключително противна и нагла, но доста удобно се е намърдала в общината с цялата останала клика

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...