Софиянец стана началник на Митница Свиленград

0

Юлиян Мирков поеме поста след вътрешен конкурентен подбор

Юлиян Мирков е новият началник на Митница Свиленград, съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия Ваньо Танов. Заповедта за назнаването ще му бъде връчена днес, уточни директорът на Агенция Митници. Информацията на този етап е, че Мирков няма да е временен шеф, нито съвместяващ длъжността, нито командирован.

Името на софиянеца Юлиян Мирков като началник на тукашното ведомство започна да се спряга още миналата седмица. Неофициалната информация беше, че в митниците тече финалния етап на вътрешен конкурентен подбор, а най-сериозни  шансове за ръководния пост имал именно Мирков.

Той е бивш зам.-началник на Столична митница. Оглавявал е отдел „Митническо разузнаване и разследване“ в Столична митница и има редица успехи в борбата с контрабандата, особено на цигари, разпространяват информационните агенции. Награждаван е за висок професионализъм и значителен принос в дейността на митниците. Той е ръководил екипа от митнически служители, разкрил най-голямото депо за контрабандни цигари през 2012 г.

Припомняме, че след Стефан Марашев, чието временно назначение изтече на 27 май, за няколко дни управлението на ведомството пое заместникът му Георги Костадинов.

Заради кризата с опашките по границата лично Ваньо Танов дойде на пункт Капитан Андреево, да поеме организацията. Командировката му явно продължава и днес. Включването в сутрешния блок на Нова телевизия беше от граничния пункт, а генерал Танов съобщи, че опашките са стопени. Той обясни, че са монтирани и камери, които записват номерата на камионите, а компютърна система автоматично измерва теглото на автомобилите и начислява допълнителните такси.

От днес на Капитан Андреево плащанията се извършват само чрез ПОС терминал и карти. Промяната се извършва, за да се ускори процесът по обработка на товарните превози, като същевременно се премахнат кешовото разплащане и таксите, които превозвачите заплащат към обслужващата банка за преводите към сметките на Агенция Митници. Това ще елиминира и възможността за незаконни корупционни практики при заплащането на пътни и винетни такси на ГКПП „Капитан Андреево“, според Агенция „Митници“.

Previous articleЦДГ „Снежанка“ отбеляза 30 години
Next articleПрестижни награди за финансистите на община Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...