Кметът на Свиленград получи наградата „Подай ръка на доброто” на Лайънс клуб

6

Кметът на Свиленград инж.  Георги Манолов получи тази година наградата на кампанията „Подай ръка на доброто”, организирана от  „Лайънс клуб Свилена” Свиленград. Церемонията се проведе в Ритуалната зала на община Свиленград. Тя се организира за пета поредна година и е в рамките на празничната програма на града.

Наградата се връчва заради дейността на градоначалника в последните 15 години, както и заради благотворителната му дейност. През годините Георги Манолов е подкрепял с лични средства, време и сили нуждаещи се от лечение хора, пенсионери, деца, млади таланти, студенти, спортни клубове, школи и др. Подпомогнал е и участието на свиленградчанина, световно известния мим Герасим Дишлиев, в театралния фестивал Авиньон, поетът Ивайло Балабанов и др.

По негова инициатива и с негови средства бяха поставени пейските пред градската библиотека, макета на използвания при полетите в Балканската война самолет „Блерио 11”, бяха извършени ремонти на църкви и храмове в града и селата. Той е един от основните спомоществователи на изграденото читалище в двора на църквата „Св. Георги“ в Одрин.

Приносът на Георги Манолов за развитието на общината изтъкна президентът на клуба Саша Курдова. „Човек, роден със способността да прави така, че добрите неща да се случват, с огромна сила на волята, със силен дух и работоспособност, човек, който променя и усъвършенства манталитета и средата”.

През годините със статуетката „Подай ръка на доброто” са били отличавани предприемачи, дарявали средства за различни каузи и хора в нужда. Първият носител на приза пък стана Духовият оркестър на Свиленград „Костадин Манов” за културната дейност и благотворителната инициатива на „Искам бебе”.

Идеята на клуба е да се отличат с благодарност и уважение личностите, които са работили активно и са допринесли за прославата на Свиленград, подали са ръка на нуждаещи се хора, помогнали са на изявени деца и младежи. Статуетката е изработена от местния творец Радко Бъчваров.

Previous articleОтпускат нови 14,5 млн. за саниране
Next articleДнес Свиленград празнува Освобождението си

6 COMMENTS

  1. Имайте необходимото уважение към Дамски Лайънс клуб Свилена , Свиленград, дами и господа! Ние, 30 жени от нашия роден град, вече 7 години работим за кауза, която освен благотворителна е и духовна и възпитателна! За доброто , което , правейки възпитаваме нашите деца, децата на Свиленград! Всички ние единодушно избрахме г-н Георги Манолов за носител на приза „Подай ръка на доброто“-2019година.

  2. Толкова нагласена работа- Манолова награждава манолов :)))))))))))))

  3. Докато намаханите родители паркират по тротоарите ,защото така им е по-удобно и са голяма работа, тротоарът и 6 метра да е все тая!

  4. Запълнени на мах е относително, ако преди е имало повече групи и са запълнени на 90%, не на мах, твоя мах става <. За количките не е помислено г-н Петко, тротоарите не са пригодени, ако искаш опитай с ръчната си количка да се разходиш из града.

  5. Ти къорав ли си, майки с колички и запълнени на мах места в детските градини! Лицемер !

  6. Голямо лицемерие и подмазване, то градът опустя, обедня! Къде е доброто????

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...