Кметът на Свиленград получи наградата „Подай ръка на доброто” на Лайънс клуб

6

Кметът на Свиленград инж.  Георги Манолов получи тази година наградата на кампанията „Подай ръка на доброто”, организирана от  „Лайънс клуб Свилена” Свиленград. Церемонията се проведе в Ритуалната зала на община Свиленград. Тя се организира за пета поредна година и е в рамките на празничната програма на града.

Наградата се връчва заради дейността на градоначалника в последните 15 години, както и заради благотворителната му дейност. През годините Георги Манолов е подкрепял с лични средства, време и сили нуждаещи се от лечение хора, пенсионери, деца, млади таланти, студенти, спортни клубове, школи и др. Подпомогнал е и участието на свиленградчанина, световно известния мим Герасим Дишлиев, в театралния фестивал Авиньон, поетът Ивайло Балабанов и др.

По негова инициатива и с негови средства бяха поставени пейските пред градската библиотека, макета на използвания при полетите в Балканската война самолет „Блерио 11”, бяха извършени ремонти на църкви и храмове в града и селата. Той е един от основните спомоществователи на изграденото читалище в двора на църквата „Св. Георги“ в Одрин.

Приносът на Георги Манолов за развитието на общината изтъкна президентът на клуба Саша Курдова. „Човек, роден със способността да прави така, че добрите неща да се случват, с огромна сила на волята, със силен дух и работоспособност, човек, който променя и усъвършенства манталитета и средата”.

През годините със статуетката „Подай ръка на доброто” са били отличавани предприемачи, дарявали средства за различни каузи и хора в нужда. Първият носител на приза пък стана Духовият оркестър на Свиленград „Костадин Манов” за културната дейност и благотворителната инициатива на „Искам бебе”.

Идеята на клуба е да се отличат с благодарност и уважение личностите, които са работили активно и са допринесли за прославата на Свиленград, подали са ръка на нуждаещи се хора, помогнали са на изявени деца и младежи. Статуетката е изработена от местния творец Радко Бъчваров.

6 COMMENTS

  1. Имайте необходимото уважение към Дамски Лайънс клуб Свилена , Свиленград, дами и господа! Ние, 30 жени от нашия роден град, вече 7 години работим за кауза, която освен благотворителна е и духовна и възпитателна! За доброто , което , правейки възпитаваме нашите деца, децата на Свиленград! Всички ние единодушно избрахме г-н Георги Манолов за носител на приза „Подай ръка на доброто“-2019година.

  2. Толкова нагласена работа- Манолова награждава манолов :)))))))))))))

  3. Докато намаханите родители паркират по тротоарите ,защото така им е по-удобно и са голяма работа, тротоарът и 6 метра да е все тая!

  4. Запълнени на мах е относително, ако преди е имало повече групи и са запълнени на 90%, не на мах, твоя мах става <. За количките не е помислено г-н Петко, тротоарите не са пригодени, ако искаш опитай с ръчната си количка да се разходиш из града.

  5. Ти къорав ли си, майки с колички и запълнени на мах места в детските градини! Лицемер !

  6. Голямо лицемерие и подмазване, то градът опустя, обедня! Къде е доброто????

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...