Единствената биволска ферма в общината с награда от изложението „Виното на траките”

0

Дестинация БГ снима в Студена традиционни ястия

Награда за най-вкусни домашно произведени продукти получи единствената биволска ферма в община Свиленград от провелото се в Казанлък изложение „Виното на траките”, част от Празниците в Долината на тракийските царе. За втора поредна година семейната ферма на Минка и Райчо Димитрови получава покана за участие в престижния форум, на който големи винопроизводители представят вината си. На специален щанд, посетителите на изложението имаха щастието да опитат от блюдата със сирене и кашкавал, направени във фермата в село Студена.

Освен отличието за млечните продукти, 22-годишният Александър, синът на Минка и Райчо,   получи награда за най-млад фермер, отглеждащ биволици.

Гордеем се със затворения цикъл на производство, който имаме, каза младежът. От отглеждането на биволиците, до производството на бяло сирене, кашкавал, катък, масло и кисело мляко. Радваме се, че успяхме да създадем продукти с отлични вкусови качества и чист природен състав.

В четвъртък в дома им, в село Студена пристига екип на Дестинация БГ. За предаването „Фолклорна трапеза”, пенсионерски клуб „Здравец и читалище с. Сладун ще готвят традиционни ястия.

Previous articleПредупреждават с писма стопаните да си заколят прасетата
Next articleНаши шахматисти участваха в турнира “Морско конче” във Варна

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...