Единствената биволска ферма в общината с награда от изложението „Виното на траките”

0

Дестинация БГ снима в Студена традиционни ястия

Награда за най-вкусни домашно произведени продукти получи единствената биволска ферма в община Свиленград от провелото се в Казанлък изложение „Виното на траките”, част от Празниците в Долината на тракийските царе. За втора поредна година семейната ферма на Минка и Райчо Димитрови получава покана за участие в престижния форум, на който големи винопроизводители представят вината си. На специален щанд, посетителите на изложението имаха щастието да опитат от блюдата със сирене и кашкавал, направени във фермата в село Студена.

Освен отличието за млечните продукти, 22-годишният Александър, синът на Минка и Райчо,   получи награда за най-млад фермер, отглеждащ биволици.

Гордеем се със затворения цикъл на производство, който имаме, каза младежът. От отглеждането на биволиците, до производството на бяло сирене, кашкавал, катък, масло и кисело мляко. Радваме се, че успяхме да създадем продукти с отлични вкусови качества и чист природен състав.

В четвъртък в дома им, в село Студена пристига екип на Дестинация БГ. За предаването „Фолклорна трапеза”, пенсионерски клуб „Здравец и читалище с. Сладун ще готвят традиционни ястия.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...