Елена Тодорова оглави съда официално

0

Новият председател на съда Елена Тодорова официално пое поста си в Свиленград. Тя беше представена на служителите в една от съдебните зали на институцията лично от председателя на Хасковския окръжен съд Миглена Тянкова. На кратката церемония по подписването на акта за встъпване в длъжност присъстваха Галя Георгиева, член на ВСС, председателят на Апелативен съд Пловдив Георги Чамбов, както и районния прокурор – Антон Стоянов.

Досегашният председател на съда край границата – Христо Георчев, който беше конкурент на Тодорова в битката за поста, пожела успешен мандат на новия административен ръководител. Той декларира пред съдебните служители готовност да я подкрепя и заяви, че познава работата й от времето, когато е била магистрат в Свиленград.

Самата Тодорова каза, че по време на мандата си ще положи усилия за запазване на добрите практики, наложени от предишния председател. Тя си определи време от 1 месец, за да навлезе в спецификата на работата и тогава да коментира пред медиите и обществеността.

Свиленградският съд е един от най-натоварените в страната, заради огромния брой дела срещу нелегални имигранти. В същото време заетите щатни бройки за съдебни магистрати са 3 от 5. Той е ключов и защото отговаря за граничните пунктове „Капитан Андреево” и „Капитан Петко войвода”.

Припомняме, че в конкурса за председател на РС Свиленград Елена Тодорова спечели подкрепата на 13 от членовете на Висшия съдебен съвет. Тя е била магистрат в Свиленградския районен съд от 2003-а до 2007-а.До 2012 г. е заемала поста председател на Районен съд – Елхово.

Previous articleФургони за бежанци притесниха Свиленград
Next articleСтартира съдебната атака на митничарите без висше

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...