Елена Тодорова оглави съда официално

0

Новият председател на съда Елена Тодорова официално пое поста си в Свиленград. Тя беше представена на служителите в една от съдебните зали на институцията лично от председателя на Хасковския окръжен съд Миглена Тянкова. На кратката церемония по подписването на акта за встъпване в длъжност присъстваха Галя Георгиева, член на ВСС, председателят на Апелативен съд Пловдив Георги Чамбов, както и районния прокурор – Антон Стоянов.

Досегашният председател на съда край границата – Христо Георчев, който беше конкурент на Тодорова в битката за поста, пожела успешен мандат на новия административен ръководител. Той декларира пред съдебните служители готовност да я подкрепя и заяви, че познава работата й от времето, когато е била магистрат в Свиленград.

Самата Тодорова каза, че по време на мандата си ще положи усилия за запазване на добрите практики, наложени от предишния председател. Тя си определи време от 1 месец, за да навлезе в спецификата на работата и тогава да коментира пред медиите и обществеността.

Свиленградският съд е един от най-натоварените в страната, заради огромния брой дела срещу нелегални имигранти. В същото време заетите щатни бройки за съдебни магистрати са 3 от 5. Той е ключов и защото отговаря за граничните пунктове „Капитан Андреево” и „Капитан Петко войвода”.

Припомняме, че в конкурса за председател на РС Свиленград Елена Тодорова спечели подкрепата на 13 от членовете на Висшия съдебен съвет. Тя е била магистрат в Свиленградския районен съд от 2003-а до 2007-а.До 2012 г. е заемала поста председател на Районен съд – Елхово.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...