Пореден временен шеф на Митница Свиленград

0

Пореден временен шеф в рамките на година има Митница Свиленград. Назначение за следващите 45 дни получи досегашният заместник-директор на Митница Пловдив Боян Тодоров. Това стана със заповед на прясно назначения стар шеф на Агенция Митници – Ваньо Танов.

В понеделник митницата се оказа без постоянен и без временен началник, а „оперативното ръководство” беше поверено на Юлия Чолакова, заместник-началник на тукашното управление. След обезглавяването на териториалното управление през август 2013 и преместването на Тодор Караиванов в София, това е третият веменно изпълняващ длъжността. Началници за по шест месеца бяха последователно заместниците Георги Костадинов и Валери Стайков.

В два поредни конкурса за шеф няма излъчен победител. В края на 2013 г., когато беше обявен единият, имаше осем кандидати, а никой от тях не достигна финалният етап. Вторият, на който се явиха едва трима, беше прекратен със заповед на служебния министър на финансите Румен Порожанов, след сигнал от митничари за нередности при провеждането му. Тези дни стана известно, че единственият стигнал финален етап кандидат, за който се очакваше да спечели – Валери Стайков, е в отпуск до понеделник.

Спускането на пореден временен шеф идва в предизборна ситуация. По думите на министър Порожанов и в ситуация на неизпълнение на планираните приходи. Заради което побърза да назначи Танов. Новият – стар шеф Ваньо Танов пък заяви, че е заварил ведомството в окаяно състояние със 100 милиона по-малко приходи. Той се закани, че ще сложи ред, но се чудел как навакса в момента лошата събираемост.

Боян Тодоров е роден през 1964 година. Постъпва на работа в Митница Пловдив през 1995 година като митнически инспектор. От 13 години е зам.-началник на Митница Пловдив. Има две магистърски степени: авиоинженер и икономист.

Previous articleМитницата в Свиленград и без временен шеф
Next articleПатриотичен съюз: Масовото гласуване като лек срещу купения вот

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...