Патриотичен съюз: Масовото гласуване като лек срещу купения вот

0

За масово гласуване на хората на 5 октомври, за да се неутрализира купеният вот и вотът „под строй” призоваха от Патриотичен съюз за Свиленград. Обединението включва няколко организации на офицери от запаса, военни ветерани и сдружение „Тракия”.

От съюза подчертават значението на предстоящите парламентарни избори, които ще са решаващи за бъдещето на страната и града в следващите години. И мотивират призива си с ниската избирателна активност за европейски парламент и резултатите от него.

От друга страна, благодарение на местните „Кириак-Стефчовци”, на пари с незнаен произход, на намеса на външни сили и усилена агитация, се стигна до парадокса в един град като нашия, етническата партия да постигне втори резултат на изборите. Ние не можем, не искаме и няма да оставим Свиленград да стане бастион на чужди държави и интереси на самата граница на Европа. Наше задължение е изборите да се проведат така, че да няма купуване на гласове и манипулации на същите, да изкараме всички пред урните, където да гласуват по съвест, който за която партия иска, но да гласуват за България. Само така бихме попречили да се промени вота на българския избирател”, пише още в призива.

От патриотичния съюз се обръщат и към политическите партии, сдруженията, клубовете и неправителствените организации в града, предстоящото гласуване да е „против организираната престъпност по отношение на вота, купуване на гласове, манипулиране на отделни групи хора по месторабота, местоживеене, етнически и малцинствен признак”.

ПРИЗИВ

От: ПАТРИОТИЧЕН СЪЮЗ ЗА СВИЛЕНГРАД, обединяващ:

Общинската организация на СОСЗР – гр. Свиленград

Сдружение “Тракия”– Свиленград

Дружество на военноинвалидите и пострадалите от войните – Свиленград

Съюз на ветераните от войните – Свиленград

УВАЖЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

На 05.10.2014 г. предстои провеждането на предсрочни парламентарни избори за Обикновено Народно събрание на Р. България. Това е събитие, което ще има изключително значение за обществено-политическия живот на страната и града през следващите години. Изборите за Европарламент по-рано през годината показаха, че „благодарение” на вътрешните противоречия в много от партиите, незачитането на народния глас от властимащите, невъзможността да се постига консенсус между политическите сили по жизнено важни за страната въпроси, доведе до незаинтересованост на българина да гласува. От друга страна, благодарение на местните „Кириак-Стефчовци”, на пари с незнаен произход, на намеса на външни сили и усилена агитация, се стигна до парадокса в един град като нашия, етническата партия да постигне втори резултат на изборите. Ние не можем, не искаме и няма да оставим Свиленград да стане бастион на чужди държави и интереси на самата граница на Европа. Наше задължение е изборите да се проведат така, че да няма купуване на гласове и манипулации на същите, да изкараме всички пред урните, където да гласуват по съвест, който за която партия иска, но да гласуват за България. Само така бихме попречили да се промени вота на българския избирател.

Във връзка с горното се обръщаме към всички политически партии с представителство в града, ръководствата на трите пенсионерски дружества, Съюза на диабетиците, ръководството на Ротари клуб-Свиленград, ръководството на „Лайънс клуб” – Свиленград, патриотични, неправителствени и други организации в града и всички граждани на Свиленград и общината, и

ПРИЗОВАВАМЕ:

-за масово гласуване, което ще доведе до истинския вот на населението на общината;

-за гласуване по избор и по съвест;

-гласуване против етнически вот, натрапен от външни сили;

-гласуване против организираната престъпност по отношение на вота, купуване на гласове, манипулиране на отделни групи хора по месторабота, местоживеене, етнически и малцинствен признак.

Уважаеми съграждани, изборите са точно на 5 октомври – денят, в който честваме 102 години от освобождението на Свиленград. Желаем да посрещнем славната годишнина с управление на страната, което отразява истинската воля на свиленградския избирател!

Previous articleПореден временен шеф на Митница Свиленград
Next articleОткриват панаира на 22 септември

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...