Митницата в Свиленград и без временен шеф

0

След като близо година митницата в Свиленград няма постоянен шеф, ведомството остана и без временен. В момента то „се ръководи оперативно” от заместник-началника Юлия Чолакова, съобщиха от тукашната пресслужба. Другият заместник – Валери Стайков няма право да оглавява повече митницата, тъй като на 7 август изтече временното му, шестмесечно, назначение на началническия пост. Всъщност, в понеделник се очакваше Митница Свиленград да има вече назначен за постоянно началник. Постът стои овакантен, след като Тодор Караиванов беше преназначен в София през август 2013 г.

Обратът дойде в петък следобед, когато министърът на финансите Румен Порожанов нареди на директора на Агенция Митници, Павел Тонев, да прекрати конкурсната процедура за началник на митницата.

Това стана в деня, в който надпреварата беше на финалната права, а единственият достигнал до защита на концепцията си за управление кандидат, Валери Стайков, беше преминал изпита и дори се беше явил на интервю. Преди това от конкурса отпаднаха писмените разработки на Христо Русев и Павел Лилянов.

Стана ясно, че повод за прекратяването е сигнал за нередности по конкурса. Подали са го митничари с мотива, че провеждането му е непрозрачно.

Министър Порожанов е възложил на Инспектората на ведомството да извърши още и проверка по случая.

С днешното връщане на Ваньо Танов на шефското място в Агенцията се очаква в близките дни да има яснота кой е временният началник на митницата в Свиленград. Неофициално се коментира нов конкурс – през октомври.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...