Митницата в Свиленград и без временен шеф

0

След като близо година митницата в Свиленград няма постоянен шеф, ведомството остана и без временен. В момента то „се ръководи оперативно” от заместник-началника Юлия Чолакова, съобщиха от тукашната пресслужба. Другият заместник – Валери Стайков няма право да оглавява повече митницата, тъй като на 7 август изтече временното му, шестмесечно, назначение на началническия пост. Всъщност, в понеделник се очакваше Митница Свиленград да има вече назначен за постоянно началник. Постът стои овакантен, след като Тодор Караиванов беше преназначен в София през август 2013 г.

Обратът дойде в петък следобед, когато министърът на финансите Румен Порожанов нареди на директора на Агенция Митници, Павел Тонев, да прекрати конкурсната процедура за началник на митницата.

Това стана в деня, в който надпреварата беше на финалната права, а единственият достигнал до защита на концепцията си за управление кандидат, Валери Стайков, беше преминал изпита и дори се беше явил на интервю. Преди това от конкурса отпаднаха писмените разработки на Христо Русев и Павел Лилянов.

Стана ясно, че повод за прекратяването е сигнал за нередности по конкурса. Подали са го митничари с мотива, че провеждането му е непрозрачно.

Министър Порожанов е възложил на Инспектората на ведомството да извърши още и проверка по случая.

С днешното връщане на Ваньо Танов на шефското място в Агенцията се очаква в близките дни да има яснота кой е временният началник на митницата в Свиленград. Неофициално се коментира нов конкурс – през октомври.

Previous articleВаньо Танов се връща начело на Агенция „Митници”
Next articleПореден временен шеф на Митница Свиленград

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...