Геро: Нека мечтите са толкова големи, че да ви плашат

0

Над 3 хиляди километра, 7 пресечени граници, над 30 представления в над 30 града в Европа… След повече от месец пътуване с колело Герасим Дишлиев се завърна в родния Свиленград, където е и финалът на турнето му „Мимолетни следи”. На рамката на колелото му е онзи куфар, с който световноизвестният вече мим, ученик, последовател и преподавател в школата на Марсел Марсо, свързва първото си пътуване. Онова, което преди 21 години от студент по физика го превръща в артист, а старият куфар в главен герой на авторския му „Монолог”. Един разказ само с жестове и малко думи, но разтърсващ публиката, без значение къде по света.

Да посрещнат световноизвестния мим дойдоха десетки свиленградчани, приятели и роднини. А десетките снимки с близки и почитатели запечатаха спомена за една постигната мечта.

Благодаря ви, защото без вас нямаше да мога да реализирам тази мечта, обърна се развълнуваният Геро към кмета и свиленградчани. А пък през целия този път ме е движела една единствена мисъл. Човек трябва да им толкова големи мечти, от които да го е страх. И те трябва да са толкова големи, защото само по този начин няма да ги губиш от погледа си като ги преследваш.

И аз днеска реализирах тази мечта. „Мимолетни следи” свършва тук и сега. „Монологът с куфар” свършва тук. Но за мене е важно това, че ще направя всичко възможно, между градовете, през които минах, да оставя нещо. И дано някой ден нашите деца да отидат в Баден Баден, от Баден Баден – тука, от Тимишоара да отидат в Париж, а от Париж да отидат в Тимишоара. Да има обмен на човечност! Това е най-важното нещо за мене и това ме водеше през целия път.

Кметът и група колоездачи от клуб „Колорит” придружиха с колела Герасим Дишлиев по време на последния етап от пътуването. Идеята на турнето е да обедини изкуство, спорт и екология. А превръщайки се в културен посланик на Свиленград, Геро заснема и документален филм, в който намират място различни хора от различни държави на стария континент.

На 9 октомври, от 18.00 часа, в читалището в Свиленград, Герасим Дишлиев и студенти от НАТФИЗ ще изнесат сборния спектакъл „Пътища”. Входът е свободен.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...