Геро: Нека мечтите са толкова големи, че да ви плашат

0

Над 3 хиляди километра, 7 пресечени граници, над 30 представления в над 30 града в Европа… След повече от месец пътуване с колело Герасим Дишлиев се завърна в родния Свиленград, където е и финалът на турнето му „Мимолетни следи”. На рамката на колелото му е онзи куфар, с който световноизвестният вече мим, ученик, последовател и преподавател в школата на Марсел Марсо, свързва първото си пътуване. Онова, което преди 21 години от студент по физика го превръща в артист, а старият куфар в главен герой на авторския му „Монолог”. Един разказ само с жестове и малко думи, но разтърсващ публиката, без значение къде по света.

Да посрещнат световноизвестния мим дойдоха десетки свиленградчани, приятели и роднини. А десетките снимки с близки и почитатели запечатаха спомена за една постигната мечта.

Благодаря ви, защото без вас нямаше да мога да реализирам тази мечта, обърна се развълнуваният Геро към кмета и свиленградчани. А пък през целия този път ме е движела една единствена мисъл. Човек трябва да им толкова големи мечти, от които да го е страх. И те трябва да са толкова големи, защото само по този начин няма да ги губиш от погледа си като ги преследваш.

И аз днеска реализирах тази мечта. „Мимолетни следи” свършва тук и сега. „Монологът с куфар” свършва тук. Но за мене е важно това, че ще направя всичко възможно, между градовете, през които минах, да оставя нещо. И дано някой ден нашите деца да отидат в Баден Баден, от Баден Баден – тука, от Тимишоара да отидат в Париж, а от Париж да отидат в Тимишоара. Да има обмен на човечност! Това е най-важното нещо за мене и това ме водеше през целия път.

Кметът и група колоездачи от клуб „Колорит” придружиха с колела Герасим Дишлиев по време на последния етап от пътуването. Идеята на турнето е да обедини изкуство, спорт и екология. А превръщайки се в културен посланик на Свиленград, Геро заснема и документален филм, в който намират място различни хора от различни държави на стария континент.

На 9 октомври, от 18.00 часа, в читалището в Свиленград, Герасим Дишлиев и студенти от НАТФИЗ ще изнесат сборния спектакъл „Пътища”. Входът е свободен.

Previous articleКонкурс за митнически шеф, пореден сезон
Next articleОткриха ловния сезон за едър дивеч

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...