Конкурс за митнически шеф, пореден сезон

0

Бъдещият шеф на митницата може да е и филолог

Пореден конкурс за митнически шеф беше обявен днес със заповед на директора на Агенцията Ваньо Танов. Разширен е обхватът на висшето образование, което може да има бъдещият началник на Митница Свиленград. Той може да е филолог или историк.

Кандидатите за шеф на митница Свиленград могат да имат магистърска степен по хуманитарни, социални, стопански, правни и прородни науки, както и завършено образование по математика и информатика или технически науки. Изискването за ръководен опит остава 5 години, а за професионален – 7 години и пети старши ранг. Бъдещият началник ще трябва да притежава още задълбочени познания и опит в прилагането на специфичните нормативни актове.

До 13 октомври е срокът за подаване на документи. Кандидатите ще преминат през защита на концепция за стратегическо управление на тема: „Управление на дейностите в Митница Свиленград, свързани с подобряване на събираемостта на държавните вземания”, а после, ако бъдат допуснати и през интервю.

Както е известно, това е поредният митнически конкурс за началник на териториалното управление в Свиленград. От август 2013 г. то няма постоянен началник, а се ръководи от временно изпълняващи длъжността. От понеделник Врид за 45 дни е Тодор Караиванов, който беше последният от година и половина постоянен шеф, преди да бъде преместен в Централното управление в София през август миналата година.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...