Конкурс за митнически шеф, пореден сезон

0

Бъдещият шеф на митницата може да е и филолог

Пореден конкурс за митнически шеф беше обявен днес със заповед на директора на Агенцията Ваньо Танов. Разширен е обхватът на висшето образование, което може да има бъдещият началник на Митница Свиленград. Той може да е филолог или историк.

Кандидатите за шеф на митница Свиленград могат да имат магистърска степен по хуманитарни, социални, стопански, правни и прородни науки, както и завършено образование по математика и информатика или технически науки. Изискването за ръководен опит остава 5 години, а за професионален – 7 години и пети старши ранг. Бъдещият началник ще трябва да притежава още задълбочени познания и опит в прилагането на специфичните нормативни актове.

До 13 октомври е срокът за подаване на документи. Кандидатите ще преминат през защита на концепция за стратегическо управление на тема: „Управление на дейностите в Митница Свиленград, свързани с подобряване на събираемостта на държавните вземания”, а после, ако бъдат допуснати и през интервю.

Както е известно, това е поредният митнически конкурс за началник на териториалното управление в Свиленград. От август 2013 г. то няма постоянен началник, а се ръководи от временно изпълняващи длъжността. От понеделник Врид за 45 дни е Тодор Караиванов, който беше последният от година и половина постоянен шеф, преди да бъде преместен в Централното управление в София през август миналата година.

Previous articleДо средата на октомври продължава беритбата на тютюн
Next articleГеро: Нека мечтите са толкова големи, че да ви плашат

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...