Тировете от магистралата да се пренасочат към Узунджово

0

С цел предотвратяване на тежки пътно-транспортни произшествия и спазване на санитарни изисквания се обсъжда се вариант тировете, които сега спират на магистрала Марица да се пренасочат за престой към терена на бившето летище Узунджово. Това съобщи областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. Съвместно с директора на ОД на МВР ст.комисар Ангел Цанков и директора на ОПУ Хасково инж. Радостин Ламбрев те представиха временното решение за справяне с натрупването на колони от тирове по магистралата. Теренът на летището може да поеме около 3 000 товарни камиона. Там ще се осигурят и по-добри санитарно битови условия за шофьорите, вода и електричество, почистване и охрана, увери д-р Стефка Здравкова. Проектът ще се осъществи съвместно между всички институции, имащи отношение към този проблем, уточни тя.

Съпровождането и  извеждането на колоните от тирове до и от този импровизиран паркинг ще е изцяло задължение на МВР. В координация с Гранична полиция колоните ще бъдат извеждани под конвой от там и ще бъдат съпровождани до границата. Ще се потърси съдействие от служители на ТОЛ-управлението, които вътре на терен да контролират за реда на влизане и напускане на паркинга, съобщи директорът на ОД на МВР Хасково Ангел Цанков. Директорът на ОПУ Радостин Ламбрев увери, че вече е осигурена тежка техника, която да подготви площадката за въвеждане на камионите там.

Водени са разговори и с кмета на община Хасково, чиято собственост е терена на летище Узунджово за безвъзмездно временно предоставяне на терена. Очаква се решението на Националния оперативен щаб, с което да се разреши изпълнението.

Previous articleТревожността от коронавируса може да ни разболее
Next articleВ Свиленград започна благотворителна кампания за набиране на храни

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...