Обсъдиха засиления летен трафик в посока Капитан Андреево

0

Засиленият трафик в посока Капитан Андреево бе обсъден от Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. В него участваха представители на ангажираните регионални институции и общини. На заседанието се включиха и представители на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) чрез осъществена онлайн връзка.

„Целогодишно АМ „Марица“ в посока ГКПП „Капитан Андреево“ е натоварена, а с предстоящия летен период се предполага, че трафикът ще бъде още по-интензивен, което е предпоставка за пътно-транспортни произшествия и не са за пренебрегване и произшествията както в населените места, така и по останалите пътища в областта. Този проблем е съвкупност от много фактори като състояние на инфраструктура, контролна дейност и самодисциплина от страна на участниците в движението.“, коментира областният управител на Хасково – г-н Ангелов.

На заседанието бяха обсъдени въпроси, свързани с безопасността на движението по пътищата на територията на областта от членовете на комисията. В тази връзка началникът на Пътна полиция Димо Чобанов направи отчет за първото тримесечие на 2023 г. Пътно-транспортните произшествия за периода са 155 броя. За същия период на 2022 г. са били 138, което е със 17 бр. повече, коментира г-н Чобанов. Предвид горното, ОДМВР-Хасково е констатирала 12 592 нарушения за първото тримесечие на т.г. Съставени са 827 акта, 2433 обикновени фиша, 9192 електронни фиша за нарушения на скоростните режими, добави началникът на Пътна полиция-Хасково.

Представителите на общините обсъдиха мероприятия, които са извършени за тримесечието. Те коментираха мерките, предприети от администрациите в региона, с оглед създаване на безопасни условия за движението в пътните участъци.

Previous articleСвиленград отбеляза Деня на храбростта
Next articleВръчиха наградите „Учител и ученик на годината“ и „За заслуги към културното дело“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...