Изложба „Мозъчни напъни“ откри свиленградчанинът Петър Джигов

0

Авангардните творби ще останат в арт галерията до 10 май

Изложба на млад художник беше открита в арт галерията. Графиките на свиленградчанина Петър Джигов ще останат в старата турска баня до 10 май.

Изложбата носи нетрадиционното име „Мозъчни напъни”. Тя е втората самостоятелна на авангардния творец, роден през 1985 година и завършил художествената гимназия в Пловдив. Петър продължава да учи Анимация в курс към НБУ. Занимава с концептуален дизайн.

Избораженията в графиките му са нетрадиционни, а образите – причудливи, сякаш излезли от компютърна игра. Петър Джигов всъщност е участвал в създаването на популярната Андромеда 5, както и в създаването на няколко детски компютърни игри. Засега създаването на образи за филми не го привлича чак толкова.

Винаги съм рисувал по този начин, разказа Петър. Според него в света на интернет няма значение къде живееш, а много работа може да се върши и от разстояние. Затова и от около година се връща в Свиленград. За тази изложба го провокира преподавателката му по рисуване от училище – художничката Ивалина Недева.

Картините в изложбата са плод на желанието на автора просто да рисува. И да стовари огромния багаж, претъпкал въображението му. Без да мисли защо го прави и без да налага на публиката какъвто и да е, точно определен смисъл на изображенията. Както казва Петър Джигов, те са израз на неговите несполучливи опити да раздвижи мозъка си. Те са порсто емоционални състояния и толкоз.

Картините в изложбата се продават, а размерът им може да се увеличи и намали в зависимост от предпочитанията.

Previous articleДуховият оркестър свири в Националния исторически музей за „Искам бебе”
Next articleВъзобновиха възможността за кандидатстване по програма REECL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...