Изложба „Мозъчни напъни“ откри свиленградчанинът Петър Джигов

0

Авангардните творби ще останат в арт галерията до 10 май

Изложба на млад художник беше открита в арт галерията. Графиките на свиленградчанина Петър Джигов ще останат в старата турска баня до 10 май.

Изложбата носи нетрадиционното име „Мозъчни напъни”. Тя е втората самостоятелна на авангардния творец, роден през 1985 година и завършил художествената гимназия в Пловдив. Петър продължава да учи Анимация в курс към НБУ. Занимава с концептуален дизайн.

Избораженията в графиките му са нетрадиционни, а образите – причудливи, сякаш излезли от компютърна игра. Петър Джигов всъщност е участвал в създаването на популярната Андромеда 5, както и в създаването на няколко детски компютърни игри. Засега създаването на образи за филми не го привлича чак толкова.

Винаги съм рисувал по този начин, разказа Петър. Според него в света на интернет няма значение къде живееш, а много работа може да се върши и от разстояние. Затова и от около година се връща в Свиленград. За тази изложба го провокира преподавателката му по рисуване от училище – художничката Ивалина Недева.

Картините в изложбата са плод на желанието на автора просто да рисува. И да стовари огромния багаж, претъпкал въображението му. Без да мисли защо го прави и без да налага на публиката какъвто и да е, точно определен смисъл на изображенията. Както казва Петър Джигов, те са израз на неговите несполучливи опити да раздвижи мозъка си. Те са порсто емоционални състояния и толкоз.

Картините в изложбата се продават, а размерът им може да се увеличи и намали в зависимост от предпочитанията.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...