Духовият оркестър свири в Националния исторически музей за „Искам бебе”

0

Три дни след Благовещение, фондация „Искам бебе“, която помага и на много семейства в Свиленград да се сдобият със своя рожба, организира осмата си годишнина. Снощи местния духов оркестър, по покана на фондацията, свири на празненството в Националния исторически музей в София.

Читалището в града и музикантите от „Костадин Манов” всяка година организират благотворителен концерт в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми за Деня на християнското семейство. В знак на благодарност за помощта и за разпространяването на каузата на Искам бебе, на няколко пъти т.нар. Биг бенд на Свиленград участва в големи техни инициативи. Преди няколко години такава имаше във Военния клуб в София.

Тази година, на 28 март, фондацията обърна специално внимание на татковците с един уникален филм, проследяващ пътя на бащинството, който беше представен по време на празника.

Филмът съдържа разкази на десет настоящи и бъдещи татковци, които споделят своя опит по трудния път, извървели с половинките си, борейки се за дете. Всеки от тях прави равносметка за това какво е крепяло връзката им през годините, в които са очаквали или все още чакат и тяхното чудо да се случи, а на финала всеки от десетимата изпраща своето послание до детето си

Благотворителната изложба-живопис „Ангели под дъгата“ е големия подарък за „Искам бебе“ от нейния автор Йорданка Янакиева – Дани, като всички средства събрани от продажбата на произведенията ще бъдат дарени за лечението на двойки с репродуктивни проблеми.

В рамките на събитието „Искам бебе“ връчи и традиционните си годишни награди „Ангели на благодарността“, които се присъждат на личности и институции, подкрепяли каузата на фондацията през изминалата година.

На събитието присъстваха и жени от Свиленград, борещи се за дете.

снимка: архив

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...