Духовият оркестър свири в Националния исторически музей за „Искам бебе”

0

Три дни след Благовещение, фондация „Искам бебе“, която помага и на много семейства в Свиленград да се сдобият със своя рожба, организира осмата си годишнина. Снощи местния духов оркестър, по покана на фондацията, свири на празненството в Националния исторически музей в София.

Читалището в града и музикантите от „Костадин Манов” всяка година организират благотворителен концерт в подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми за Деня на християнското семейство. В знак на благодарност за помощта и за разпространяването на каузата на Искам бебе, на няколко пъти т.нар. Биг бенд на Свиленград участва в големи техни инициативи. Преди няколко години такава имаше във Военния клуб в София.

Тази година, на 28 март, фондацията обърна специално внимание на татковците с един уникален филм, проследяващ пътя на бащинството, който беше представен по време на празника.

Филмът съдържа разкази на десет настоящи и бъдещи татковци, които споделят своя опит по трудния път, извървели с половинките си, борейки се за дете. Всеки от тях прави равносметка за това какво е крепяло връзката им през годините, в които са очаквали или все още чакат и тяхното чудо да се случи, а на финала всеки от десетимата изпраща своето послание до детето си

Благотворителната изложба-живопис „Ангели под дъгата“ е големия подарък за „Искам бебе“ от нейния автор Йорданка Янакиева – Дани, като всички средства събрани от продажбата на произведенията ще бъдат дарени за лечението на двойки с репродуктивни проблеми.

В рамките на събитието „Искам бебе“ връчи и традиционните си годишни награди „Ангели на благодарността“, които се присъждат на личности и институции, подкрепяли каузата на фондацията през изминалата година.

На събитието присъстваха и жени от Свиленград, борещи се за дете.

снимка: архив

Previous articleОбщината в Свиленград спечели проект за реставрация на стария мост
Next articleИзложба „Мозъчни напъни“ откри свиленградчанинът Петър Джигов

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...