Нели Щерева с награда от МОН за Деня на народните будители

0

Награда „Константин Величков” от МОН получи педагогическият съветник на ПГССИ „Христо Ботев” в Свиленград – Нели Щерева. Наградата се връчва за постигнати високи резултати в професионалната дейност и принос в системата на българското образование. Тя бе връчена вчера от заместник-министърът на образованието г-жа Михайлова за Деня на народните будители.

Нели Щерева е победител в категорията „Постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение“. Тя консултира деца с проблемно поведение за кариерна ориентация и ги насочва към занимания по интереси. Още един победител има в тази категория. Това е учителят по английски език в ОУ „Христо Ботев“ в село Камбурово, община Омуртаг.  Евгени Колев беше награден заради активната си работа по Механизма за обхват на деца и ученици и за преодоляването на ефектите от сегрегацията в училището.

Осем учители от страната получиха награди на Министерството на образованието. Те се връчват за принос в развитието на образователната система. Номинациите тази година бяха 69, а за първи път беше връчена награда на победителя от първия конкурса за най-добър час в музей. Получи я Нина Караиванова от ОУ „Екзарх Антим I” в Пловдив за час по Околен свят за второкласници, проведен в Етнографския музей в града.

Носителите на наградата „Константин Величков“ получиха грамоти, книги, както и по 1000 лв. парична награда. Те бяха поздравени от заместник-министър Таня Михайлова за предстоящия Ден на будителите. По думите й учителите са строителите на Съвременна България, които я изграждат с любов и търпение. “Нашите ученици трябва да бъдат подготвени за живота. Предвиждаме да разширим програмата за превръщането на музеите, галериите, театрите в образователна среда и с дейността на библиотеките. Това са местата, където освен знание може да се възпитава и отношение към заобикалящия ни свят“, каза Михайлова.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...