Нели Щерева с награда от МОН за Деня на народните будители

0

Награда „Константин Величков” от МОН получи педагогическият съветник на ПГССИ „Христо Ботев” в Свиленград – Нели Щерева. Наградата се връчва за постигнати високи резултати в професионалната дейност и принос в системата на българското образование. Тя бе връчена вчера от заместник-министърът на образованието г-жа Михайлова за Деня на народните будители.

Нели Щерева е победител в категорията „Постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение“. Тя консултира деца с проблемно поведение за кариерна ориентация и ги насочва към занимания по интереси. Още един победител има в тази категория. Това е учителят по английски език в ОУ „Христо Ботев“ в село Камбурово, община Омуртаг.  Евгени Колев беше награден заради активната си работа по Механизма за обхват на деца и ученици и за преодоляването на ефектите от сегрегацията в училището.

Осем учители от страната получиха награди на Министерството на образованието. Те се връчват за принос в развитието на образователната система. Номинациите тази година бяха 69, а за първи път беше връчена награда на победителя от първия конкурса за най-добър час в музей. Получи я Нина Караиванова от ОУ „Екзарх Антим I” в Пловдив за час по Околен свят за второкласници, проведен в Етнографския музей в града.

Носителите на наградата „Константин Величков“ получиха грамоти, книги, както и по 1000 лв. парична награда. Те бяха поздравени от заместник-министър Таня Михайлова за предстоящия Ден на будителите. По думите й учителите са строителите на Съвременна България, които я изграждат с любов и търпение. “Нашите ученици трябва да бъдат подготвени за живота. Предвиждаме да разширим програмата за превръщането на музеите, галериите, театрите в образователна среда и с дейността на библиотеките. Това са местата, където освен знание може да се възпитава и отношение към заобикалящия ни свят“, каза Михайлова.

Previous articleС лекция за народните будители Свиленград отбелязва 1 ноември
Next articleДепутатът Никола Динков: Средствата за общините от Бюджет 2020 са недостатъчни

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...