С лекция за народните будители Свиленград отбелязва 1 ноември

0

Публична лекция за Деня на народните будители – 1 ноември, организират в читалището в Свиленград. Днес, от 18.00 часа, учителят по история Димитър Гилев и Стефан Стефанов ще говорят по темата „Народните будители”. Лекцията ще се проведе заедно с Народен хор „Станко Панайотов”, съобщиха организаторите.

Свиленградчанинът Димитър Гилев и колегата му от университета в Пловдив – Стефан Стефанов, направиха преди няколко месеца обиколка из различни градове от страната, за да разкажат забравената история на българите. Те споделяха с присъстващите непознати събития от миналото ни и ненаписани в учебниците по история факти. Лекциите преминаха при голям интерес и заради интересния и увлекателен начин, по който историците ги представят.

Освен, че преподава по история от СУ „Д-р Петър Берон”, Димитър Гилев поддържа няколко исторически страници във Фейсбук, където редовно споделя факти от историята и живота на героите на България. Страниците имат много последователи, а в някои от тях има и кратки видеа.

Именно от тези страници тръгва идеята за публичните лекции. „Реших да пренеса всичко това от виртуалния в реалния свят”, разказва Димитър Гилев.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...