С лекция за народните будители Свиленград отбелязва 1 ноември

0

Публична лекция за Деня на народните будители – 1 ноември, организират в читалището в Свиленград. Днес, от 18.00 часа, учителят по история Димитър Гилев и Стефан Стефанов ще говорят по темата „Народните будители”. Лекцията ще се проведе заедно с Народен хор „Станко Панайотов”, съобщиха организаторите.

Свиленградчанинът Димитър Гилев и колегата му от университета в Пловдив – Стефан Стефанов, направиха преди няколко месеца обиколка из различни градове от страната, за да разкажат забравената история на българите. Те споделяха с присъстващите непознати събития от миналото ни и ненаписани в учебниците по история факти. Лекциите преминаха при голям интерес и заради интересния и увлекателен начин, по който историците ги представят.

Освен, че преподава по история от СУ „Д-р Петър Берон”, Димитър Гилев поддържа няколко исторически страници във Фейсбук, където редовно споделя факти от историята и живота на героите на България. Страниците имат много последователи, а в някои от тях има и кратки видеа.

Именно от тези страници тръгва идеята за публичните лекции. „Реших да пренеса всичко това от виртуалния в реалния свят”, разказва Димитър Гилев.

Previous articleПремиера: „Семейство Адамс” в кино „Тракия”
Next articleНели Щерева с награда от МОН за Деня на народните будители

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...