ВМРО представи кандидатът си за кмет Живко Проданов

0

ВМРО представи официално кандидатът си за кмет на Свиленград Живко Проданов. В конферентната зала на хотел Свилена се събраха членове и симпатизанти на партията. Официални гости на събитието бяха депутатът Александър Сиди и Антон Андонов – член на Националното ръководство на партията и координатор на Старозагорска, Хасковска и Кърджалийски области.

„Предишният кмет вдигна високо летвата и работата след него ще бъде трудна, каза Живко Проданов, който припомни, че партията винаги е подкрепяла досегашния градоначалник Георги Манолов на местните избори. Но ние вярваме, желаем  и можем да променим Свиленград към по-добро. Защото в края на краищата, ако не можем да го направим, младите хора няма да останат с нас, а ще продължат да напускат България.” Живко Проданов се ангажира да бъде близо до хората, защото „основната цел на управлението е да решава проблемите на гражданите”. Той протегна ръка към всички политически сили след изборите, „за да направим града ни по-хубав.”

Александър Сиди подчерта важността на местните избори и заяви, че „по този начин подреждаме нашата си къщичка, а това е основата на патриотизма”.

„Живко Проданов е нашият кандидат за кмет, защото той в годините доказа себе си като работоспособен човек, който искаше да промени своя град. Аз вярвам в победата на Свиленград,” заяви още Сиди.

Народният представител каза, че годината е била успешна за ВМРО, защото за първи път партията се яви самостоятелно на европейските избори и спечели два мандата за европейски представители.

От създаването на организацията в Свиленград за пръв път ВМРО се явява на избори със собствен кандидат за кмет и със собствена листа, въпреки че вече 12 години „воеводите” имат свои представители в местния парламент. В предишните години те бяха част от Местната коалиция „Заедно за Свиленград”, заедно със ССД и земеделците.

Живко Проданов ще бъде и водач на листата за общински съветници, следван от настоящия председателстващ на общинския съвет – юристът Цветелина Атанасова. В листата следват Ивелина Атанасова, Филип Манафъков, Георги Скулев, Янка Апостолова от Студена, която е и кандидат за кмет на селото, кметът на село Сладун – фелдшерът Иван Христов, който ще се бори за още един мандат, Петър Марков и д-р Марин Виделов.

От патриотичната организация заявиха, че кампанията им ще се проведе под мотото „Да направим памет за утре”.

Previous articleДнес е професионалният празник на пожарникарите
Next articleГражданско сдружение „Свиленград МОЖЕ” чистиха в Изгрев

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...