ВМРО представи кандидатът си за кмет Живко Проданов

0

ВМРО представи официално кандидатът си за кмет на Свиленград Живко Проданов. В конферентната зала на хотел Свилена се събраха членове и симпатизанти на партията. Официални гости на събитието бяха депутатът Александър Сиди и Антон Андонов – член на Националното ръководство на партията и координатор на Старозагорска, Хасковска и Кърджалийски области.

„Предишният кмет вдигна високо летвата и работата след него ще бъде трудна, каза Живко Проданов, който припомни, че партията винаги е подкрепяла досегашния градоначалник Георги Манолов на местните избори. Но ние вярваме, желаем  и можем да променим Свиленград към по-добро. Защото в края на краищата, ако не можем да го направим, младите хора няма да останат с нас, а ще продължат да напускат България.” Живко Проданов се ангажира да бъде близо до хората, защото „основната цел на управлението е да решава проблемите на гражданите”. Той протегна ръка към всички политически сили след изборите, „за да направим града ни по-хубав.”

Александър Сиди подчерта важността на местните избори и заяви, че „по този начин подреждаме нашата си къщичка, а това е основата на патриотизма”.

„Живко Проданов е нашият кандидат за кмет, защото той в годините доказа себе си като работоспособен човек, който искаше да промени своя град. Аз вярвам в победата на Свиленград,” заяви още Сиди.

Народният представител каза, че годината е била успешна за ВМРО, защото за първи път партията се яви самостоятелно на европейските избори и спечели два мандата за европейски представители.

От създаването на организацията в Свиленград за пръв път ВМРО се явява на избори със собствен кандидат за кмет и със собствена листа, въпреки че вече 12 години „воеводите” имат свои представители в местния парламент. В предишните години те бяха част от Местната коалиция „Заедно за Свиленград”, заедно със ССД и земеделците.

Живко Проданов ще бъде и водач на листата за общински съветници, следван от настоящия председателстващ на общинския съвет – юристът Цветелина Атанасова. В листата следват Ивелина Атанасова, Филип Манафъков, Георги Скулев, Янка Апостолова от Студена, която е и кандидат за кмет на селото, кметът на село Сладун – фелдшерът Иван Христов, който ще се бори за още един мандат, Петър Марков и д-р Марин Виделов.

От патриотичната организация заявиха, че кампанията им ще се проведе под мотото „Да направим памет за утре”.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...