Осем кандидати за кмет на Свиленград

2

Осем са кандидатите за кмет на община Свиленград, които се регистрираха в Общинската избирателна комисия за участие на предстоящите местни избори. Последен направи това д-р Христо Минков. Той ще влезе в кметската надпревара от РЗС. Д-р Минков, който е бивш кмет на града и настоящ общински съветник от ГЕРБ, ще е и водач на листата на Ред, законност и справедливост.

Както вече писахме, кандидатът за кмет на БСП е Стамо Димитров. Неговата кандидатура беше обявена официално още в началото на септември. В момента той е общински съветник от БСП. Занимава се с капиталови пазари.

Кандидатът на ГЕРБ за градоначалник е главният архитект на общината – арх. Анастас Карчев, на 35 г. От „Атака” обявиха през седмицата, че няма да излъчат свой кандидат –кмет, а ще подкрепят кандидатурата на арх. Карчев.

За пръв път от ВМРО в Свиленград издигат кандидат за кмет. Това е общинският съветник Живко Проданов. За прът път от партията се явяват самостоятелно на избори. В последните три мандата те бяха част от местната коалиция „Заедно за Свиленград”.

Дългогодишният общински съветник Николина Пехливанова е кандидатът за кмет на БЗНС „Александър Стамболийски“. В момента тя е общински съветник от квотата на „земеделците”.

Вчера регистрация за кмет подадоха от Гражданското обединение „Свиленград МОЖЕ“. Техният кандидат е Любомир Апостолов. Обединението ще използва за изборите регистрацията на Единна народна партия. Любомир Апостолов ще бъде най-младият кандидат в надпреварата – той е на 33 години.

Генчо Генчев е кандидатът за градоначалник от ПП „Социалдемократическа партия“. Неговата регистрация бе входирана на 23 септември. Генчо Генчев е собственик на фирма за таксита. Известно време е работил в системата на МВР, като служител в РУП-Свиленград.

Една от най-колоритните кандидатури в предстоящите местни избори и поп фолк певецът Милко Калайджиев. Той бе номиниран от ДПС.

В изборите няма да участва досегашният градоначалник инж. Георги Манолов. Той участваше във вота като независим кандидат. Манолов е кмет на Свиленград вече над 15 години.

Местните избори са на 27 октомври.

Previous articleВ ОИК регистрираха Любомир Апостолов като кандидат за кмет
Next articleПремиера: Загубеният йети

2 COMMENTS

  1. Ам, кръцата, дизайнера, делегата от дсп през 90-те, после от на валерката партията, сега в на болен клинкерхофен психо диспансера. Типичната фурнаджийска лопата! Важното е да се ядат лайна.

  2. Жив данебях Генчо кмет. С едни таксита не можа да се оправи, дължи пари на
    целия свят сега и градската хазна иска да докопа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...