Осем кандидати за кмет на Свиленград

2

Осем са кандидатите за кмет на община Свиленград, които се регистрираха в Общинската избирателна комисия за участие на предстоящите местни избори. Последен направи това д-р Христо Минков. Той ще влезе в кметската надпревара от РЗС. Д-р Минков, който е бивш кмет на града и настоящ общински съветник от ГЕРБ, ще е и водач на листата на Ред, законност и справедливост.

Както вече писахме, кандидатът за кмет на БСП е Стамо Димитров. Неговата кандидатура беше обявена официално още в началото на септември. В момента той е общински съветник от БСП. Занимава се с капиталови пазари.

Кандидатът на ГЕРБ за градоначалник е главният архитект на общината – арх. Анастас Карчев, на 35 г. От „Атака” обявиха през седмицата, че няма да излъчат свой кандидат –кмет, а ще подкрепят кандидатурата на арх. Карчев.

За пръв път от ВМРО в Свиленград издигат кандидат за кмет. Това е общинският съветник Живко Проданов. За прът път от партията се явяват самостоятелно на избори. В последните три мандата те бяха част от местната коалиция „Заедно за Свиленград”.

Дългогодишният общински съветник Николина Пехливанова е кандидатът за кмет на БЗНС „Александър Стамболийски“. В момента тя е общински съветник от квотата на „земеделците”.

Вчера регистрация за кмет подадоха от Гражданското обединение „Свиленград МОЖЕ“. Техният кандидат е Любомир Апостолов. Обединението ще използва за изборите регистрацията на Единна народна партия. Любомир Апостолов ще бъде най-младият кандидат в надпреварата – той е на 33 години.

Генчо Генчев е кандидатът за градоначалник от ПП „Социалдемократическа партия“. Неговата регистрация бе входирана на 23 септември. Генчо Генчев е собственик на фирма за таксита. Известно време е работил в системата на МВР, като служител в РУП-Свиленград.

Една от най-колоритните кандидатури в предстоящите местни избори и поп фолк певецът Милко Калайджиев. Той бе номиниран от ДПС.

В изборите няма да участва досегашният градоначалник инж. Георги Манолов. Той участваше във вота като независим кандидат. Манолов е кмет на Свиленград вече над 15 години.

Местните избори са на 27 октомври.

2 COMMENTS

  1. Ам, кръцата, дизайнера, делегата от дсп през 90-те, после от на валерката партията, сега в на болен клинкерхофен психо диспансера. Типичната фурнаджийска лопата! Важното е да се ядат лайна.

  2. Жив данебях Генчо кмет. С едни таксита не можа да се оправи, дължи пари на
    целия свят сега и градската хазна иска да докопа.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...