Екшън в Митница Свиленград. Началника Караиванов задържан

0

Спец операция в административната сграда на Митница Свиленград, разбра svilengrad24. Тодор Кариванов, временно изпълняващ длъжността началник на митницата в Свиленград е бил закопчан с белезници в близост до гаража на сградата. Митнически служители, отишли до мястото, са били отпращани с обяснението, че се провежда полицейска операция. Пред сградата на административното управление имало разположена и полицейска лаборатория.

Случката се разиграла малко след 19.30 часа. Все още няма официална информация за случилото се и повода за ареста. Според източници на сайта Факти бг става дума за белязани пари.

Хора, живеещи и работещи в квартала, също сигнализираха за случващото се, втрещени от гледката на въоръжените спец ченгета.

Само преди два дни, Тодор Караиванов беше награден за Международния ден на митниците. Със златен почетен знак за проявен висок професионализъм и значителен принос към дейността на митническата администрация.

Караиванов е родом от Харманли и има 14-годишен стаж в митница Свиленград. Той беше началник на ведомството от 1 февруари 2011 г. до август 2013 г., когато бе преназначен в централното управление в София. След това около година и половина така и не беше назначен постоянен началник на тукашната митница.

Въпреки че преди около три месеца, Тодор Караиванов единствен от кандидатите стигна да финала на конкурса за началник на митница Свиленград, все още не е оповестен резултатът от проведеното интервю. Междувренно Караиванов беше преназначен в т.нар. нарко отдел в тукашното ведомство и така стана възможно той да получи временно шестмесечно назначение като шеф на митница Свиленград.

На снимката: Тодор Караиванов и шефа на Агенция Митници Ваньо Танов.

Previous articleДомоуправители и община на среща за санирането на панелките
Next articleМитническият шеф остава в ареста. Прокуратурата повдигна обвинение за подкуп

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...