Задържаха разследващ митнически инспектор заради присвоени 100 хил. турски лири

0

Парите са били веществено доказателство по друго разследване

Разследващ митнически инспектор, с месторабота Свиленград, е задържан за длъжностно присвояване в големи размери. Това стана при съвместни действия от страна на Окръжна прокуратура-Хасково, Районна прокуратура-Хасково и Районна прокуратура-Свиленград, съобщават от обвинението.

При проверка, извършена на 21 декември, следовател от Окръжен следствен отдел установява липсата на 100 000 турски лири, които са веществени доказателства по решено друго досъдебно производство, водено от задържания и наблюдавано от Районна прокуратура – Свиленград.

Разследващият митнически инспектор е задържан същата вечер, при съвместни действия на районните обвинения на Хасково и Свиленград. Той е с инициали  Д.М., на 49 г. Повдигнато му е обвинение за престъпление по чл.202 ал.2 т.1, вр. чл.201 вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс – за длъжностно присвояване на пари в големи размери, уточняват от прокуратурата. Левовата равностойност на турските лири е 58 981 лв.

С постановление на Районна прокуратура-Свиленград, обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Като мотив за извършеното, обвиняемият Д.М. е изтъкнал големите си финансови затруднения.

Previous articleЗадържаха бивш кмет и сина му за трафик на хора
Next articleСвиленградчани излизат на протест в защита на Пирин

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...