Блъсналият полицай по време на акция остава под гаранция

0

Заловеният при операция в Свиленград хасковлия, който блъсна полицай и след това се натресе в колата на областния началник на МВР Ангел Цанков, остава под парична гаранция, съобщава Дарик. Станимир Цветков застана на подсъдимата скамейка след близо 2 години разследване.

От прокуратурата твърдят, че той е придобил и държал за разпространение марихуана. По време на операцията по залавянето му, Цветков се опитал да избегне проверката и блъснал полицейският служител, който се опитал да спре управляваното от него БМВ. Така 31-годишният хасковлия е нанесъл три средни телесни повреди на полицая, а после се е блъснал в задницата на служебния автомобил и в металния парапет на моста при старата промишлена зона на Свиленград.

Обвинителният акт, който касае престъплението на 29 октомври 2016 г, бе връщан веднъж на прокуратурата. Заради проточилото се разследване изтече и законният срок, в който подсъдимият може да бъде задържан под стража, припомня Дарик.

Прокуратурата днес настоя мярката на обвиняемият да бъде променена и той да остане в ареста.

Прокурорът заяви в съдебна зала, че подсъдимият е бил търсен няколко пъти, за да му се дадат призовка и обвинителен акт, но не е бил открит на адреса си.

Защитникът Маргарит Камбуров постави под съмнение, че призовкарят е посетил няколко пъти адреса на клиента му. Подсъдимият Станимир Цветков настоя да не се дава ход на процеса, защото не е получил никакви документи.

Процесът ще продължи през ноември.

В хода на същата операция за 24 часа бяха задържани още трима мъже. Претърсени бяха адреси в Свиленград, както и имот в село Димитровче, в които беше открита 2 кг суха зелена листна маса – канабис.

Previous article13 речни участъка в областта имат нужда от почистване
Next articleПодменят водопровода на „Георги Кирков”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...