Блъсналият полицай по време на акция остава под гаранция

0

Заловеният при операция в Свиленград хасковлия, който блъсна полицай и след това се натресе в колата на областния началник на МВР Ангел Цанков, остава под парична гаранция, съобщава Дарик. Станимир Цветков застана на подсъдимата скамейка след близо 2 години разследване.

От прокуратурата твърдят, че той е придобил и държал за разпространение марихуана. По време на операцията по залавянето му, Цветков се опитал да избегне проверката и блъснал полицейският служител, който се опитал да спре управляваното от него БМВ. Така 31-годишният хасковлия е нанесъл три средни телесни повреди на полицая, а после се е блъснал в задницата на служебния автомобил и в металния парапет на моста при старата промишлена зона на Свиленград.

Обвинителният акт, който касае престъплението на 29 октомври 2016 г, бе връщан веднъж на прокуратурата. Заради проточилото се разследване изтече и законният срок, в който подсъдимият може да бъде задържан под стража, припомня Дарик.

Прокуратурата днес настоя мярката на обвиняемият да бъде променена и той да остане в ареста.

Прокурорът заяви в съдебна зала, че подсъдимият е бил търсен няколко пъти, за да му се дадат призовка и обвинителен акт, но не е бил открит на адреса си.

Защитникът Маргарит Камбуров постави под съмнение, че призовкарят е посетил няколко пъти адреса на клиента му. Подсъдимият Станимир Цветков настоя да не се дава ход на процеса, защото не е получил никакви документи.

Процесът ще продължи през ноември.

В хода на същата операция за 24 часа бяха задържани още трима мъже. Претърсени бяха адреси в Свиленград, както и имот в село Димитровче, в които беше открита 2 кг суха зелена листна маса – канабис.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...