Награждават в НДК наш пожарникар

0

Ивелин Тонев спечели приза в категорията „Превенция”

Тази вечер е официалната церемония по награждаването на Пожарникар на годината. В престижната класация за втора поредна година влезе Ивелин Тонев. През тази обаче свиленградският огнеборец спечели приза в категорията „Превенция”. Той отпътува днес за връчването на наградите в София, в зала номер 6 на НДК.

Ивелин Тонев работи в противопожарната служба в Свиленград от 15 години. Инпектор е в Държавен противопожарен контрол. Завършил е висшето си образование в академията на МВР, специалност Пожарна безопасност. През годините е получавал множество награди, свързани с работата му.

Към това мога да добавя и добрата му работа с деца, каза началникът на РСПБЗН Валентин Ангелов.

Ивелин Тонев е един от най-активните в развитието на пожароприложния спорт. Работи с младежкия отряд „Млад огнеборец” в Свиленград, заедно с учителката от СОУ „Д-р Петър Берон” Мария Петрова. Вече няколко години отборът печели състезание след състезание. А през миналата година завоюва всички златни медали на всички състезания в страната. Включително и новоучредената купа „Свиленград” през май.

Благодарение на създаденият престиж и добрата работа, очаква се през тази година в Свиленград да дойдат едни от най-добрите отбори в Европа – от Чехия, Словакия, Хърватска и Турция.

През 2012 година Ивелин Тонев беше награден от спортната асоциация на МВР като треньор на младежкия представителен отбор на областната противопожарна служба, за постигнатите трайни резултати с деца и младежи. През тази година идва и заслуженото отличие в раздел Превенция, на престижните награди Пожарникар на годината.

За комплексен победител в конкурса „Пожарникар на годината” за 2014 г. в юбилейното му 20-то издание е избран началникът на службата в Димитровград Иван Пачов, който е родом от свиленградското село Студена.

на снимката: инспектор Ивелин Тонев и младите огнеборци на Свиленград на престижно състезание в Словения

Previous articleОбявиха конкурс за още 20 нови митничари
Next articleРазясняват на фермери в Свиленград новата Програма за развитие на селските райони

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...