Награждават в НДК наш пожарникар

0

Ивелин Тонев спечели приза в категорията „Превенция”

Тази вечер е официалната церемония по награждаването на Пожарникар на годината. В престижната класация за втора поредна година влезе Ивелин Тонев. През тази обаче свиленградският огнеборец спечели приза в категорията „Превенция”. Той отпътува днес за връчването на наградите в София, в зала номер 6 на НДК.

Ивелин Тонев работи в противопожарната служба в Свиленград от 15 години. Инпектор е в Държавен противопожарен контрол. Завършил е висшето си образование в академията на МВР, специалност Пожарна безопасност. През годините е получавал множество награди, свързани с работата му.

Към това мога да добавя и добрата му работа с деца, каза началникът на РСПБЗН Валентин Ангелов.

Ивелин Тонев е един от най-активните в развитието на пожароприложния спорт. Работи с младежкия отряд „Млад огнеборец” в Свиленград, заедно с учителката от СОУ „Д-р Петър Берон” Мария Петрова. Вече няколко години отборът печели състезание след състезание. А през миналата година завоюва всички златни медали на всички състезания в страната. Включително и новоучредената купа „Свиленград” през май.

Благодарение на създаденият престиж и добрата работа, очаква се през тази година в Свиленград да дойдат едни от най-добрите отбори в Европа – от Чехия, Словакия, Хърватска и Турция.

През 2012 година Ивелин Тонев беше награден от спортната асоциация на МВР като треньор на младежкия представителен отбор на областната противопожарна служба, за постигнатите трайни резултати с деца и младежи. През тази година идва и заслуженото отличие в раздел Превенция, на престижните награди Пожарникар на годината.

За комплексен победител в конкурса „Пожарникар на годината” за 2014 г. в юбилейното му 20-то издание е избран началникът на службата в Димитровград Иван Пачов, който е родом от свиленградското село Студена.

на снимката: инспектор Ивелин Тонев и младите огнеборци на Свиленград на престижно състезание в Словения

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...