Предложението на Панайот Панайотов за онлайн предаване на заседанията на местния парламент беше отхвърлено

0

Общинските съветници отхвърлиха предложението на колегата си Панайот Панайотов /НФСБ/ да се направи Фейсбук страница, от която да се предават заседанията и комисиите на местния парламент, а след това да могат да се гледат и на запис. Той поиска в страницата да се публикуват още внесените докладни и техните решения. Само двама съветници го подкрепиха, единият от които Панайотов, трима се въздържаха. По думите на Панайотов страницата трябва да се поддържа от общинската администрация.

Още в постоянните комисии стана ясно, че предложението няма да мине, след като то не срещна одобрението на Образователната, Здравната, Земеделие и гори, Бюджетна и Икономическа. В крайна сметка на сесията то беше окончателно отхвърлено с гласовете на 16 общински съветници. Изтъкнатият мотив беше че и сега всички докладни и решения се публикуват в страницата на общината, а сесиите и комисиите са отворени за граждани и журналисти.

Още едно предложение на Панайотов не беше прието. В поредно заседание, той внесе искане за поставяне на барелеф на Христо Ботев в градския парк. Средствата за него да бъдат събрани от една заплата на общинските съветници и от дарения. Независимият съветник Живко Желев заяви, че е по-добре тези средства да бъдат използвани за нуждаещи се хора или при друга необходимост, каквато може да възникне, заради заплахата от чума по дребните преживни животни, идваща от съседната Ямболска област. Желев каза, че паметник на Христо Ботев вече има и той се намира в двора на професионалната гимназия.

Още миналия месец, Панайот Панайотов заяви, че ще внася на всяко заседание искането за барелефа. Поради тази причина, на сесията в сряда, председателстващият общинския съвет Цветелина Атанасова предложи, докладна, по която вече местният парламент се е произнесъл, да не може да се разглежда отново. В крайна сметка беше решено, повторно внасяне да е възможно след шест месеца.

Докладната му за ремонт на улиците между Христо Ботев и Граничар беше приета за сведение, тъй като същата беше разглеждана преди година. Стана ясно, че общината има изготвена стратегия, в която тези и други улици са включени за ремонт и подмяна на водопровода.

Без решение остана друго негово предложение – генерал Никола Иванов, на който беше издигнат паметник пред градската библиотека, да бъде обявен за почетен гражданин на Свиленград. 10 съветници го подкрепиха, а 10 се въздържаха.

Previous articleШофьор тапицира кабината си с цигари, хващат го
Next articleГеорги Георгиев надигра испанецът Естеве в мач от Европейската купа

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...