Свиленград отбеляза Деня на храбростта

0

На 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, в Градския парк на Свиленград, пред паметника на героите от Балканската война и щурма на Одрин се проведе празнична церемония. Венци и цветя на признателност поднесоха кметът на общината арх. Анастас Карчев, Общински съвет и Общинска администрация, Дейност „Детски градини”, ПП ГЕРБ, БСП, военни от запаса и резерва, Руски клуб „Съотечественик“, ученици от ПГССИ „Христо Ботев” и СУ „Д-р Петър Берон”, граждани.

Слово за силата и героизма на Българската армия представи о.з. полк. Васил Василев, председател на общинската структура на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

„Когато църквата чества подвизите на Св. Георги Победоносец, ние свеждаме глави пред храбростта на българските войни, дали живота си за свободата и независимостта на нашата родина България. Малко са държавите с дълга история като нашата, съхранили своето име, вяра и език през вековете. Нашето единство се е крепило на слово, дух и меч, на народ и армия. 6 май е ден на преклонение и възхищение пред подвига на поколения войни и бойни знамена, обвити с безсмъртна слава. Поздравявам доблестните български военнослужещи – войници, сержанти, офицери, генерали и адмирали, които днес бдят над мира и сигурността на страната ни! Честит празник на всички войни от резерва, които в своето време достойно са служили под знамената на Българската армия! Нека закрилникът на Българската армия Св. Георги бди над нас и нашето отечество България!”

Previous articleЧовешката дейност като заплаха за дивите животни. Информираност и отношение
Next articleОбсъдиха засиления летен трафик в посока Капитан Андреево

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...