Шофьор тапицира кабината си с цигари, хващат го

0

8600 къса /430 кутии/ контрабандни цигари задържаха митническите служители от митническа мобилна група при проверка на товарен автомобил с българска регистрация на влекача и с турска регистрация на ремаркето.

Превозното средство пристига на 25 юли на трасе „Входящи автомобили“ на МП Капитан Андреево на път от Турция за Дания. Шофьорът, български гражданин, заявил, че освен стоките в товарното помещение не пренася други вещи или ценности, подлежащи на деклариране.  По метода „анализ на риска“ камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установява, че тапицерията и таблото на шофьорската кабина са „подплатени“ с 430 кутии (8600 къса) контрабандни цигари от марките „ММ classic slims“, „Ashima“, „Karelia Slims“, „Karelia ome“, всички без акцизен бандерол, с надпис Duty free.
Цигарите са иззети. На шофьора е съставен акт по Закона за митниците за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.

От началото на месец юли до момента на МП Капитан Андреево митническите служители са иззели близо 15 340 кутии цигари, закупени от Република Турция от 620 преминали пътници. Те са носили от акцизната стока количества, превишаващи разрешената норма. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки, са задържани 7905 умишлено укрити кутии цигари, за които на нарушителите са съставени 106 акта. Общо за периода митнически служители са задържали 464 900 къса (23 245 кутии) безакцизни цигари, 10 кг тютюн за пушене и 55 кг тютюн за наргиле.

Previous articleСвиленград намали боклука си с близо 70 тона заради събирането „От врата на врата”
Next articleПредложението на Панайот Панайотов за онлайн предаване на заседанията на местния парламент беше отхвърлено

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...