Проект „Разговори за Свиленград” стартираха от БСП

0

Офисът на социалистите ще среща граждани с ръководството на социалистите, депутати и общински съветници

Място за срещи с гражданите откриха от БСП в центъра на града. Гости на откриването бяха Емилия Масларова – председател на Областния съвет на БСП в Хасково, депутатите Никола Динков и Виолета Желева, общински съветници на БСП, млади и по-опитни социалисти,  членове и симпатизанти.

Проектът се казва „Разговори за Свиленград” и ще бъде един от основните канали за връзка с хората, представи идеята председателят на социалистите и член на Националния съвет на БСП Георги Илиев. Основни двигатели на  проекта са наскоро приетите в редиците младежи – Христо Коларов и Георги Бекяров.

Освен проблемите и мненията на хората по различни местни теми, ще се коментират и актуалните национални проблеми. От БСП също ще инициират дебати, за да чуят мнението на хората, в това число и новият изборен закон, антикорупционния закон, образованието и културата и др. Инициативата съвпада и със старта на обсъждането на националния бюджет и предстоящите обсъждания на местния – теми, касаещи разходването на средствата на данъкоплатците. Срещи и дискусии ще продължат да се организират и по селата.

 „Отворени сме да чуем мненията на хората”, заяви Георги Илиев.

В помещението ще бъдат организирани и приемни дни на „червените” народни представители, както и на общинските съветници на БСП.

Офисът разполага със свободна Wi-Fi зона, кафе, вода, телевизор, на който ще се излъчват избрани моменти от проведените инициативи. Освен от Фейсбук страницата си „БСП Свиленград”, социалистите ще поддържат в социалната мрежа и страница на инициативата „Разговори за Свиленград” и канал в Ютюб.

Среща, в която да се съберат архитекти, инженери, строителни техници с опит, участвали в изграждането на Свиленград. Това предложи свиленградският депутат Никола Динков, припомняйки, че преди години в града е имало изложба за това как се е изграждал Свиленград през годините. С тези хора може да се обсъдят важни въпроси по отношение на проблемите и бъдещото развитието на града.

Това не е място само за членовете на БСП, а за гражданите на Свиленград, каза Емилия Масларова. Тя обяви още две предстоящи инициативи на социалистите в областта. На 9-ти октомври в Хасково се организира публична дискусия на тема „За делника на българското образование”, в която ще се коментира училищното и предучилищното образование. А на 17-ти октомври в Хасково ще се обсъжда бюджет 2018 и по-точно визията на БСП за социалната му част.

Previous articleМладежки форум среща свиленградчани с интересни професии и успешна реализация с ученици
Next articleС изложба приключи третото издание на националния пленер „Нарисувани усещания”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...