Проект „Разговори за Свиленград” стартираха от БСП

0

Офисът на социалистите ще среща граждани с ръководството на социалистите, депутати и общински съветници

Място за срещи с гражданите откриха от БСП в центъра на града. Гости на откриването бяха Емилия Масларова – председател на Областния съвет на БСП в Хасково, депутатите Никола Динков и Виолета Желева, общински съветници на БСП, млади и по-опитни социалисти,  членове и симпатизанти.

Проектът се казва „Разговори за Свиленград” и ще бъде един от основните канали за връзка с хората, представи идеята председателят на социалистите и член на Националния съвет на БСП Георги Илиев. Основни двигатели на  проекта са наскоро приетите в редиците младежи – Христо Коларов и Георги Бекяров.

Освен проблемите и мненията на хората по различни местни теми, ще се коментират и актуалните национални проблеми. От БСП също ще инициират дебати, за да чуят мнението на хората, в това число и новият изборен закон, антикорупционния закон, образованието и културата и др. Инициативата съвпада и със старта на обсъждането на националния бюджет и предстоящите обсъждания на местния – теми, касаещи разходването на средствата на данъкоплатците. Срещи и дискусии ще продължат да се организират и по селата.

 „Отворени сме да чуем мненията на хората”, заяви Георги Илиев.

В помещението ще бъдат организирани и приемни дни на „червените” народни представители, както и на общинските съветници на БСП.

Офисът разполага със свободна Wi-Fi зона, кафе, вода, телевизор, на който ще се излъчват избрани моменти от проведените инициативи. Освен от Фейсбук страницата си „БСП Свиленград”, социалистите ще поддържат в социалната мрежа и страница на инициативата „Разговори за Свиленград” и канал в Ютюб.

Среща, в която да се съберат архитекти, инженери, строителни техници с опит, участвали в изграждането на Свиленград. Това предложи свиленградският депутат Никола Динков, припомняйки, че преди години в града е имало изложба за това как се е изграждал Свиленград през годините. С тези хора може да се обсъдят важни въпроси по отношение на проблемите и бъдещото развитието на града.

Това не е място само за членовете на БСП, а за гражданите на Свиленград, каза Емилия Масларова. Тя обяви още две предстоящи инициативи на социалистите в областта. На 9-ти октомври в Хасково се организира публична дискусия на тема „За делника на българското образование”, в която ще се коментира училищното и предучилищното образование. А на 17-ти октомври в Хасково ще се обсъжда бюджет 2018 и по-точно визията на БСП за социалната му част.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...