Георги Илиев стана председател на БСП в Свиленград

0

Георги Илиев беше избран за председател на общинската структура на БСП в Свиленград. На практика той остана единственият кандидат, след като другите номинирани –председателят на Общинския съвет – Никола Динков и Костадин Кундурджиев си направиха отвод, а 36-годишният Стамо Димитров не присъства на форума по здравословни причини.

През април 2016 г. общинската структура на „червените” в града не успя да излъчи лидер. Досегашният – Христо Щерев, според Устава на социалистите, няма право на трети мандат. Номинирани тогава бяха Никола Динков, Стамо Димитров и Георги Илиев като и тримата си направиха отвод.

„Нищо особено не се е променило от тогава, коментира Георги Илиев на пресконференция в офиса на БСП в понеделник. Промени се това, че поемаме отговорност. След като като ръководство не сме съумяли да подготвим и да мотивираме достатъчен брой кандидати, които да поемат тази длъжност… Поемаме отговорност, защото общинската организация  не може да стои в безтегловност. Това не ми е самоцел, допълни Илиев. Веднага след изборите ще се заемем с този въпрос – да привлечем хора, с които да допълним състава на нашия общински съвет, да поработим Ñ
тези хора година-две  и да направим така, че БСП да има нов, по-различен председател от това, което сме виждали досега. Нашите надежди бяха в Стамо. Но проявихме разбиране, понеже той има три малки деца и това беше основната причината за отказа му – че той няма време. Но това, че той е тук днеска, показва, че когато има възможност е до нас и ни помага много”.

Конференцията на социалистите се проведе в петък, 27 януари. На нея присъства и депутатът на БСП от Хасковски район – Чавдар Георгиев, който направи отчет за свършеното. Към предвидените за разглеждане точки беше добавен и избора на председател.

Георги Илиев е роден на 19.06.1967 г. в Хасково. Той е завършил ВНВУ „В.Левски” гр. В. Търново. За кратко е бил командир на взвод. След това започва работа в ЗКТ ”Коприна” в Свиленград, а през 1995 г. влиза в частния бизнес. Собственик е на фирма за проектиране, доставка и монтаж на отоплителни инсталации.

Илиев вече е бил лидер на БСП в Свиленград от 1998 г. до 2003 г. Бил е един мандат общински съветник и секретар на Икономическа комисия  в местния парламент. От 1.10.2003 г. до 5.06.2004 г. е бил кмет на Свиленград, но след това изборите са касирани. От май 2016 г. е член е на Националния съвет на БСП, където е част от две комисии – по духовна сфера, култура и медии, както и по местна власт.

Георги Илиев благодари на Щерев за свършеното през 10-годишното му председателство на БСП в града.

„Благодарение на неговата работа в една много трудна обстановка ние успяхме два пъти да постигнем много убедителни резултати – веднъж на местни избори и на последните парламентарни избори”, заяви той.

Георги Илиев съобщи, че в следващите дни е конгресът на левицата в столицата, където окончателно ще бъде приета предизборната им платформа. Стана ясно, че тукашните предложения за участие в депутатската листа на Хасковска област са Христо Щерев, Никола Динков, Георги Илиев и досегашният депутат Чавдар Георгиев.

Целим се в това БСП да стане първа политическа сила в Свиленград, заяви Илиев. Нямам абмиции на всяка цена да стана народен представител или да бъда на по-предни позиции, коментира още той. Даваме съгласие името ни да се спряга, ако се сметне, че тази номинация е полезна в конкретната ситуация. Спорът кой на кое място ще бъде не трябва да бъде препъни камък. Има и много други хора, които мислят по този начин. До 18 февруари всички предложения ще бъдат обсъдени на областен съвет. След това ще има повече яснота.

Previous articleМИГ Свиленград организира серия от дискусии за местното развитие
Next articleКЗП: Потребителите не са длъжни да плащат сметката за тока до произнасяне по жалбата им

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...