Георги Илиев стана председател на БСП в Свиленград

0

Георги Илиев беше избран за председател на общинската структура на БСП в Свиленград. На практика той остана единственият кандидат, след като другите номинирани –председателят на Общинския съвет – Никола Динков и Костадин Кундурджиев си направиха отвод, а 36-годишният Стамо Димитров не присъства на форума по здравословни причини.

През април 2016 г. общинската структура на „червените” в града не успя да излъчи лидер. Досегашният – Христо Щерев, според Устава на социалистите, няма право на трети мандат. Номинирани тогава бяха Никола Динков, Стамо Димитров и Георги Илиев като и тримата си направиха отвод.

„Нищо особено не се е променило от тогава, коментира Георги Илиев на пресконференция в офиса на БСП в понеделник. Промени се това, че поемаме отговорност. След като като ръководство не сме съумяли да подготвим и да мотивираме достатъчен брой кандидати, които да поемат тази длъжност… Поемаме отговорност, защото общинската организация  не може да стои в безтегловност. Това не ми е самоцел, допълни Илиев. Веднага след изборите ще се заемем с този въпрос – да привлечем хора, с които да допълним състава на нашия общински съвет, да поработим Ñ
тези хора година-две  и да направим така, че БСП да има нов, по-различен председател от това, което сме виждали досега. Нашите надежди бяха в Стамо. Но проявихме разбиране, понеже той има три малки деца и това беше основната причината за отказа му – че той няма време. Но това, че той е тук днеска, показва, че когато има възможност е до нас и ни помага много”.

Конференцията на социалистите се проведе в петък, 27 януари. На нея присъства и депутатът на БСП от Хасковски район – Чавдар Георгиев, който направи отчет за свършеното. Към предвидените за разглеждане точки беше добавен и избора на председател.

Георги Илиев е роден на 19.06.1967 г. в Хасково. Той е завършил ВНВУ „В.Левски” гр. В. Търново. За кратко е бил командир на взвод. След това започва работа в ЗКТ ”Коприна” в Свиленград, а през 1995 г. влиза в частния бизнес. Собственик е на фирма за проектиране, доставка и монтаж на отоплителни инсталации.

Илиев вече е бил лидер на БСП в Свиленград от 1998 г. до 2003 г. Бил е един мандат общински съветник и секретар на Икономическа комисия  в местния парламент. От 1.10.2003 г. до 5.06.2004 г. е бил кмет на Свиленград, но след това изборите са касирани. От май 2016 г. е член е на Националния съвет на БСП, където е част от две комисии – по духовна сфера, култура и медии, както и по местна власт.

Георги Илиев благодари на Щерев за свършеното през 10-годишното му председателство на БСП в града.

„Благодарение на неговата работа в една много трудна обстановка ние успяхме два пъти да постигнем много убедителни резултати – веднъж на местни избори и на последните парламентарни избори”, заяви той.

Георги Илиев съобщи, че в следващите дни е конгресът на левицата в столицата, където окончателно ще бъде приета предизборната им платформа. Стана ясно, че тукашните предложения за участие в депутатската листа на Хасковска област са Христо Щерев, Никола Динков, Георги Илиев и досегашният депутат Чавдар Георгиев.

Целим се в това БСП да стане първа политическа сила в Свиленград, заяви Илиев. Нямам абмиции на всяка цена да стана народен представител или да бъда на по-предни позиции, коментира още той. Даваме съгласие името ни да се спряга, ако се сметне, че тази номинация е полезна в конкретната ситуация. Спорът кой на кое място ще бъде не трябва да бъде препъни камък. Има и много други хора, които мислят по този начин. До 18 февруари всички предложения ще бъдат обсъдени на областен съвет. След това ще има повече яснота.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...