Окончателно: Стамо Димитров кандидатът на БСП за кмет

0

Социалистите готови с листата за общински съветници

Стамо Димитров е кандидатът на БСП за кмет. Предложението на ръководството на БСП, за което съобщихме преди седмици, беше подкрепено единодушно на партийната конференция снощи. 39 делегати от общо 66 присъстваха в залата на Тракийското дружество.

Избрана бе и листата за общински съветници, с която БСП ще се яви на местните избори. Неин водач ще бъде председателят на партията Георги Илиев. Следват кандидатът за кмет Стамо Димитров, студентът по право Христо Коларов и Костадин Кондурджиев. Петото място в листата е отредено на Веска Вангелова, която беше общински съветник и в предишния мандат. Тя е председател на Тракийското дружество, което е коалиционен партньор на социалистите. На шесто място в листата е кардиологът д-р Диана Василева, която в настоящия местен парламент е от гражданската квота на „Реформаторски блок”. Седми е юристът Георги Бекяров, следван от Ярослав Грозев, Даниела Ходжева, Анастасия Димитрова, Милена Маргичева, Златомир Костадинов, Мартин Лозев, Надежда Янакиева, Надя Щегрова, земеделският производител от Момково Стоянка Вангелова, Коста Костадинов и председателят на пенсионерски клуб ”Сакар” Цветана Филипова.  В листата следват кандидатите за кметове на селата Петко Пачов – на Студена, Стефка Костадинова – на Капитан Андреево, Костадин Петров – на Момково. Все още се водят разговори за кандидат за кмет на село Левка, уточниха от БСП.

Георги Илиев заяви, че е обновена листата за общински съветници. Само Стамо Димитров и Веска Вангелова от настоящия общински съвет са в представената на събранието листа. От нея отсъства дългогодишният общински съветник Христо Щерев. Илиев уточни, че ръководството на партията е взело решение, след близо 15 години подкрепа за независимия Георги Манолов, да издигне партийна кандидатура. Социалистите направиха заявка кандидатът им да постигне победа на първи тур или да стигне до балотаж.

В настоящия местен парламент БСП има петима общински съветници. Едва 17 гласа не са достигнали за шести, заяви Христо Щерев по време на отчета на работата на Общинските съветници от БСП. Според него, за прокарване на политиката на партията са необходими поне 7 представители в местния парламент.

Официален гост на събранието беше заместник-председателят на БСП Деница Златева. Присъства и народният представител от Свиленград Никола Динков.

Трябва да бъдем силно аргументирани и да кажем на хората по време на кампанията, че ангажиментите ни са реални и изпълними, заяви Динков. Той визира обещанието за безплатни детски градини и ясли и уточни, че за това са необходими близо 295 хил. лв., които представляват едва 5% от собствените приходи на общината. Той уточни, че някои от ангажиментите на социалистите са продължение на свършеното от досегашния кметски екип и заяви, че това е резонно заради това, че БСП е декларирала на миналите избори покрепа за градоначалника и неговата политика.

Необходима е диверсификация на икономиката в общината, заяви Стамо Димитров като уточни, че има алтернативи на хазартния бизнес – селско стопанство, преработка на селскостопанска и животинска продукция,  еко земеделие, транспорт и логистика. Сред основните ангажименти на социалистите е и отделянето на повече самостоятелни ресурси за кметовете на малките населени места.

Previous articleСухи треви горяха в Свиленград, бали слама – в Капитан Андреево
Next articleПет контрабандни пистолета задържаха на Капитан Андреево

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...