Връщат Антон Ставрев като шеф на ДАИ Хасково

0

Свиленградчанинът Антон Ставрев се връща начело на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация  – Хасково, по-известна като ДАИ.

Антон Ставрев
Антон Ставрев

Решението е на Върховния административен съд и е от 4 ноември. Срокът за влизането му в сила е 14 дни. В понеделник следващата седмица Ставрев ще може да официално да се върне на поста.

Един от бившите началници на Автомобилната администрация беше отстранен от длъжност в края на 2013 г. Това стана след обявени структурни промени в инспекцията и закриване на щатове. Тогава заедно с него бяха омахани и още четирима редови инспектори. По-късно Ставрев беше възстановен на работа, но след това отново беше съкратен.

В последните години на шефския стол в ДАИ-Хасково сядаха доста хора. Сред тях и няколко свиленградчани.

Към настоящия момент шеф на Държавната автомобилна администрация е 36-годишният Димо Христозов, също от Свиленград. Той бе назначен от 26 септември, т.г. след проведен конкурс на няколко етапа.

Преди него, Николай Милушев, също родом от Свиленград и екс началник в ДАИ Бургас пое поста в Хасковската инспекция. Назначението му за началник в хасковската структура дойде броени дни след избухването на добили широка популярност скандала със запис на инспектор Петър Василев, искащ рушвет от турски шофьор.

От Изпълнителната агенция уточниха, че Христозов освобождава поста, след решението за въстановяването на Антон Ставрев. При постъпването си в автомобилната администрация Антон Ставрев беше познат като диджей Тони.

Previous articleСребро за младите огнеборци на Свиленград от турнира за Купа „Юлиян Манзаров”
Next articleНа Капитан Андреево: Смениха контингента словашки граничари пред Румяна Бъчварова и колегата й Калиняк

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...