На Капитан Андреево: Смениха контингента словашки граничари пред Румяна Бъчварова и колегата й Калиняк

0

Контингентът от гранични полицаи от Словакия, които патрулират по българо-турската граница като част от Европейската агенция за гранична и брегова охрана днес беше сменен. Ротацията на ГКПП Капитан Андреево бе направена в присъствието на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова и вицепремиера и министър на вътрешните работи на Словакия Робърт Калиняк. На церемонията присъстваха още заместник- министър Фулип Гунев, директорът на ГД “Гранична полиция“ гл.комисар Светлан Кичиков, директорът на ОД МВР Хасково ст.комисар Ангел Цанков, директорът на РД“Гранична полиция“ Елхово Радослав Сотиров.

Министър Бъчварова запозна словашкия си колега с охраната на държавната граница, условията за работа на служителите и техническото обезпечаване на полицейските патрули. 25 полицаи от Словакия вече един месец патрулират българо-турската граница. Днес те бяха заменени от свои колеги, които ще останат тук също в рамките на един месец.

Общо 300 словашки полицаи са на мисии зад граница- съобщи Робърт Калиняк. Той подчерта, че българо-турската граница не трябва да бъде само граница на ЕС, а граница на Шенгенското пространство, защото само така Европа би била сигурна и единна. „Съществува трайна тенденция към спад на миграционния натиск“, съобщи министър Румяна Бъчварова. Тя нарече слухове тиражираните информации за  насочване на бежанци към едно или друго населено място.

Previous articleВръщат Антон Ставрев като шеф на ДАИ Хасково
Next articleОт историята: Най-големият деликатес в Свиленград бил овчата саздърма

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...