Наказаха с пробация бивш инспектор от ДАИ заради подкуп

0

Наказание пробация получи от Хасковския окръжен съд бившият инспектор от областния отдел „Автомобилна администрация“ Петър Василев. Свиленградчанинът беше признат за виновен, че е поискал и взел подкуп.

Хасковският окръжен съд наложи на Василев задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти месечно. Освен това, той трябва да се явява на периодични срещи с пробационен служител с продължителност от 2 г. За същия срок трябва да положи по 100 часа годишно обществено полезен труд. Бившият служител на ДАА трябва да плати и глоба от 5000 лв. За 24 месеца Василев е лишен от право да заема държавна длъжност.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд.

Случаят стана известен през май 2015 г., когато инспекторът бе заснет от турски шофьор на тир как иска и взима от кабината на проверявания от него камион 20 евро, начирайки ги „маави пара” /синя пара/. Проверката е на магистрала Марица, в землището на Свиленград. Ден по-късно водачът публикува заснетото.

Първоначално Василев беше оправдан от хасковския съд. През февруари миналата година Пловдивският апелативен съд отмени оправдателната присъда и върна делото на Хасковския окръжен съд за разглеждане от друг състав.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...