Наказаха с пробация бивш инспектор от ДАИ заради подкуп

0

Наказание пробация получи от Хасковския окръжен съд бившият инспектор от областния отдел „Автомобилна администрация“ Петър Василев. Свиленградчанинът беше признат за виновен, че е поискал и взел подкуп.

Хасковският окръжен съд наложи на Василев задължителна регистрация по настоящ адрес с периодичност 2 пъти месечно. Освен това, той трябва да се явява на периодични срещи с пробационен служител с продължителност от 2 г. За същия срок трябва да положи по 100 часа годишно обществено полезен труд. Бившият служител на ДАА трябва да плати и глоба от 5000 лв. За 24 месеца Василев е лишен от право да заема държавна длъжност.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд.

Случаят стана известен през май 2015 г., когато инспекторът бе заснет от турски шофьор на тир как иска и взима от кабината на проверявания от него камион 20 евро, начирайки ги „маави пара” /синя пара/. Проверката е на магистрала Марица, в землището на Свиленград. Ден по-късно водачът публикува заснетото.

Първоначално Василев беше оправдан от хасковския съд. През февруари миналата година Пловдивският апелативен съд отмени оправдателната присъда и върна делото на Хасковския окръжен съд за разглеждане от друг състав.

Previous articleПенсионер запали неволно два имота
Next articleОт запушен канал се оплакват от блока на „Септемврийци”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...