Внесоха обвинителния акт срещу инспектора от ДАИ, поискал подкуп

0

Окръжна прокуратура Хасково внесе в съда обвинителния акт срещу инспектора от ДАИ – Петър Василев от Свиленград.  Това става почти година и половина след като скандалът с поискан рушвет от турски тираджия гръмна. Това стана след публикуван видеозапис в интернет.

Записът е от камера, от предното стъкло на камиона. Видеото показва проверка на превозни средства в близост до пункт Капитан Андреево. След близо минута инспекторът тръгва и към камиона, шофиран от турският гражданин Дуран Джейхан. Българският инспектор приближава към кабината и започва да говори с него. Тогава излиза от кадър и в записа се чуват само гласовете на двамата. Шофьорът казва: Какво искаш, пари ли да ти дам? Инспекторът отговаря: Кво искаш, контрол ли да ти правя? Шофьорът пита: Кач евро? (Колко евро). След това става ясно, че червената банкнота е малко, а инспекторът търси синя, т.е. 20 евро.

Според обвинението, след като инспекторът взел банкнотата, извадил извлечението от тахографа на камиона, поставил печат и уверил турския водач, че всичко му е наред и той потеглил.

На 31 май 2015 г. обаче шофьорът на тира публикува заснетия видеоклип под заглавието „Рушвет по пътя на завръщането“ в общодостъпен сайт в интернет, където имал регистриран профил. Видеоклипът е бурно споделян в социалната мрежа. А в отговор на скандала от Автомобилната инспекция уволниха Петър Василев.

Още тогава Петър Василев коментира: „Къде се вижда, че вземам подкуп? Това е пълна инсинуация“. И към момента, обвиняемият не се признава за виновен.

Фактическата обстановка по делото се доказва  от изготвена експертиза, разпити на свидетели, огледи на веществени доказателства и др., съобщават от прокуратурата. Делото ще бъде разгледано в Окръжен съд-Хасково.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...