Внесоха обвинителния акт срещу инспектора от ДАИ, поискал подкуп

0

Окръжна прокуратура Хасково внесе в съда обвинителния акт срещу инспектора от ДАИ – Петър Василев от Свиленград.  Това става почти година и половина след като скандалът с поискан рушвет от турски тираджия гръмна. Това стана след публикуван видеозапис в интернет.

Записът е от камера, от предното стъкло на камиона. Видеото показва проверка на превозни средства в близост до пункт Капитан Андреево. След близо минута инспекторът тръгва и към камиона, шофиран от турският гражданин Дуран Джейхан. Българският инспектор приближава към кабината и започва да говори с него. Тогава излиза от кадър и в записа се чуват само гласовете на двамата. Шофьорът казва: Какво искаш, пари ли да ти дам? Инспекторът отговаря: Кво искаш, контрол ли да ти правя? Шофьорът пита: Кач евро? (Колко евро). След това става ясно, че червената банкнота е малко, а инспекторът търси синя, т.е. 20 евро.

Според обвинението, след като инспекторът взел банкнотата, извадил извлечението от тахографа на камиона, поставил печат и уверил турския водач, че всичко му е наред и той потеглил.

На 31 май 2015 г. обаче шофьорът на тира публикува заснетия видеоклип под заглавието „Рушвет по пътя на завръщането“ в общодостъпен сайт в интернет, където имал регистриран профил. Видеоклипът е бурно споделян в социалната мрежа. А в отговор на скандала от Автомобилната инспекция уволниха Петър Василев.

Още тогава Петър Василев коментира: „Къде се вижда, че вземам подкуп? Това е пълна инсинуация“. И към момента, обвиняемият не се признава за виновен.

Фактическата обстановка по делото се доказва  от изготвена експертиза, разпити на свидетели, огледи на веществени доказателства и др., съобщават от прокуратурата. Делото ще бъде разгледано в Окръжен съд-Хасково.

Previous articleПразнуваме Деня на християнското семейство
Next articleНовата сензация на българския рок „SEVI” гостува в „THE PLACE”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...