Над 5 хил. лв. събра благотворителният концерт „За едно дете повече“

0

5 531 лв. събра поредното издание на благотворителния концерт „За едно дете повече“. Едно от най-чаканите събития през годината, организирано от НЧ „Просвета 1870“, Духов оркестър „Костадин Манов“ и фондация „Искам бебе“ се състоя в препълнената зала на читалището за Деня на християнското семейство.

Тази година се навършват 9 години от началото на инициативата, свързана с каузата на фондация „Искам бебе“, а благотворителните концерти в Свиленград, подкрепящи семейства в репродуктивни проблеми вече са 8.

Преди девет години заедно с всички вас посяхме семето на доброто и станахме съпричастни на каузата на „Искам бебе“, каза Ваня Стефанова, секретар на читалището, при откриването на събитието. За това време в Свиленград са подпомогнати повече от 20 семейства, а на бял свят са се появили 13 дългоочаквани рожби.

Специален гост на най-очакваното годишно събитие в града тази година беше Иван Петков, който учи в музикалното училище в Пловдив. Ванката засвири на сцената, заедно с Духов оркестър „Костадин Манов“, едва 5-годишен. На сцената бяха прожектирани моменти от негово участие в благотворителната инициатива – от Военния клуб в София, където оркестърът ни свири през 2008 година, навръх Благовещение, на рождения ден на фондацията, а Ванката и Биг Бенда на Свиленград вдигнаха на крака 1000 души в столичната зала.

„От тогава насам се случиха големи чудеса, каза председателят на фондация „Искам бебе“ Радина Велчева. Аз дочаках своята Йоанна, Мария дочака своята Надежда, а Красимира дочака своите двама наследници. Не е било напразно делото ви, приятели!, благодари на свиленградчани за подкрепата Радина.

Със събраните средства ще бъдат подпомогнати 9 семейства с репродуктиви проблеми от Свиленград. Част от парите са и от благотворителния базар, който традиционно се организира в деня на концерта. Той е придружен и с информационен модул за бременни и семейства с репродуктивни проблеми. „Бременността: щастие и предизвикателство“ беше темата, която коментираха д-р Марина Михова – специалист Пренатална диагностика и Мартин Бориславов – Изпълнителен директор на Фондация „Майки навреме“.

В благотворителната проява тази година се включиха и други читалищни и извънчиталищни състави. Някои от групите, показаха за пръв път пред публиката своите нови проекти.

Заради отдадеността си на каузата, Духовият оркестър „Костадин Манов“ получи плакет от председателя на фондация „Искам бебе“ Радина Велчева. Концертът завърши с общо изпълнение на „Моя страна, моя България“.

Previous articleЛегендата Валентин Михов представи биографичната си книга в Свиленград
Next articleОще панелки в Свиленград с право на безплатно саниране

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...