Легендата Валентин Михов представи биографичната си книга в Свиленград

0

Футболната легенда Валентин Михов представи в Свиленград книгата си „В играта на живота“. Срещата с него беше организирана от по покана на община Свиленград и ФК Свиленград 1921. Тя успя да събере в ресторант „Марица“ доста любители на футбола, настоящи играчи, футболни легенди от града, фенове на „армейците“ от тукашния клуб „Червена граница“ и спонсори.

Валентин Михов е приятел на Свиленград от доста време, припомни почетният президент на Свиленград 1921 и председател на Общинския съвет – Никола Динков. И разказа за срещата им с Михов на „Колодрума“, когато футболния ни клуб стигна до среща с ЦСКА в кръг от Купата на България.

На стадиона имаше близо 3 хил. души, припомни Динков. А Михов остана очарован от стадиона и от футболния клуб, допълни той. От тогава насам Валентин Михов е идвал минимум 10-12 пъти в града ни, по различни поводи, разказа още Никола Динков.

Валентин Михов е роден през 1954 г. Като юноша е играл футбол в ЦСКА. Завършил е Стопанската академия „Д. А. Ценов“ и международни икономически отношения в УНСС. Работил е в Министерството на транспорта и в „Кореком“. От 1990 до 1993 г. е президент на ФК ЦСКА, а в периода 1993 – 1994 г. е президент на БФС. Изпълнителен директор на ФК „Ловеч“ и ФК „Славия“. Повече от 15 години ръководи ПФЛ. Член на Борда на директорите на Европейската професионална лига. Носител на орден „Стара планина“ за приноса му в спорта, за благотворителната, гражданската и социалната си дейност.

В спортен град като Свиленрад, хора като Валентин Михов са уважавани и обичани, коментира и кметът Георги Манолов. Така че той е човек с богата спортна биография, обществена личност, и затова за мен е огромно удоволствие и чест да го посрещна днес.

Валентин Михов пристигна в Свиленград с предприемача и екс президент на футболния ни клуб Стефан Милушев. Михов представи биографичната си книга „В играта на живота“, с автор спортният журналист, политически коментатор и автор на пет книги – Георги Атанасов. В първата си биографична изповед Валентин Михов разкрива драматични и непрочетени страници от близката футболна и политическа история – как предвижда чудото от „Парк де Пренс“, драмата около националния отбор в навечерието на САЩ’94, откровено за приятелствата и предателствата, и нищо фалшиво, допълни Михов.

В края на представянето на книгата, всеки имаше възможност да зададе въпро, да поиска автограф и да се снима с Валентин Михов.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...