Легендата Валентин Михов представи биографичната си книга в Свиленград

0

Футболната легенда Валентин Михов представи в Свиленград книгата си „В играта на живота“. Срещата с него беше организирана от по покана на община Свиленград и ФК Свиленград 1921. Тя успя да събере в ресторант „Марица“ доста любители на футбола, настоящи играчи, футболни легенди от града, фенове на „армейците“ от тукашния клуб „Червена граница“ и спонсори.

Валентин Михов е приятел на Свиленград от доста време, припомни почетният президент на Свиленград 1921 и председател на Общинския съвет – Никола Динков. И разказа за срещата им с Михов на „Колодрума“, когато футболния ни клуб стигна до среща с ЦСКА в кръг от Купата на България.

На стадиона имаше близо 3 хил. души, припомни Динков. А Михов остана очарован от стадиона и от футболния клуб, допълни той. От тогава насам Валентин Михов е идвал минимум 10-12 пъти в града ни, по различни поводи, разказа още Никола Динков.

Валентин Михов е роден през 1954 г. Като юноша е играл футбол в ЦСКА. Завършил е Стопанската академия „Д. А. Ценов“ и международни икономически отношения в УНСС. Работил е в Министерството на транспорта и в „Кореком“. От 1990 до 1993 г. е президент на ФК ЦСКА, а в периода 1993 – 1994 г. е президент на БФС. Изпълнителен директор на ФК „Ловеч“ и ФК „Славия“. Повече от 15 години ръководи ПФЛ. Член на Борда на директорите на Европейската професионална лига. Носител на орден „Стара планина“ за приноса му в спорта, за благотворителната, гражданската и социалната си дейност.

В спортен град като Свиленрад, хора като Валентин Михов са уважавани и обичани, коментира и кметът Георги Манолов. Така че той е човек с богата спортна биография, обществена личност, и затова за мен е огромно удоволствие и чест да го посрещна днес.

Валентин Михов пристигна в Свиленград с предприемача и екс президент на футболния ни клуб Стефан Милушев. Михов представи биографичната си книга „В играта на живота“, с автор спортният журналист, политически коментатор и автор на пет книги – Георги Атанасов. В първата си биографична изповед Валентин Михов разкрива драматични и непрочетени страници от близката футболна и политическа история – как предвижда чудото от „Парк де Пренс“, драмата около националния отбор в навечерието на САЩ’94, откровено за приятелствата и предателствата, и нищо фалшиво, допълни Михов.

В края на представянето на книгата, всеки имаше възможност да зададе въпро, да поиска автограф и да се снима с Валентин Михов.

Previous articleЗадържаха служители на Автомобилна администрация заради подкуп /обновена/
Next articleНад 5 хил. лв. събра благотворителният концерт „За едно дете повече“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...