Вечерта на китарите е факт

0

6 групи и един дует от няколко държави ще се включат в първото издание на Вечерта на китарите „Гласът на китарите – от бряг до бряг”. Участниците са от Велико Търново, Казанлък, Кърджали, Свиленград, Одрин, формация със съвместно англо-холандско участие, както и детски дует.

Всички те ще зарадват публиката с разнообразие от китарно звучене, популярни и авторски парчета на 8 септември от 19.00 часа, когато е големият концерт на откритата сцена до река Марица. Организаторите планират ефектно осветление и качествено озвучаване на сцената, която ще бъде използвана за подобно събитие за пръв път след изграждането й.

Събитието ще започне в 17.00 часа с дефиле на участниците по централната градска улица. От 18.00 часа на Стария мост меломаните ще могат да се насладят на изпълнения на акустични китари и демонстрации в специално подготвените шатри. На финала е концертът, в който всяка група ще се представи със самостоятелна програма. За гостите и участниците ще бъдат осигурени места за продажба на хранителни стоки – сандвичи, пуканки, бира, напитки и сувенири. Предвидени са и други изненади.

Организатори на „Гласът на китарите – от бряг до бряг” са Народно читалище „Просвета”- Свиленград и Рок група 0379. Вечерта на китарите се финансира по Общински фонд за подкрепа на местни инициативи на Община Свиленград.

Местни фирми – спонсори  изразиха безапелационната си морална и финансова подкрепа  на музикалното събитие, за да стане то още по-атрактивно и популярно.

Оставете коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...