Вечерта на китарите е факт

0

6 групи и един дует от няколко държави ще се включат в първото издание на Вечерта на китарите „Гласът на китарите – от бряг до бряг”. Участниците са от Велико Търново, Казанлък, Кърджали, Свиленград, Одрин, формация със съвместно англо-холандско участие, както и детски дует.

Всички те ще зарадват публиката с разнообразие от китарно звучене, популярни и авторски парчета на 8 септември от 19.00 часа, когато е големият концерт на откритата сцена до река Марица. Организаторите планират ефектно осветление и качествено озвучаване на сцената, която ще бъде използвана за подобно събитие за пръв път след изграждането й.

Събитието ще започне в 17.00 часа с дефиле на участниците по централната градска улица. От 18.00 часа на Стария мост меломаните ще могат да се насладят на изпълнения на акустични китари и демонстрации в специално подготвените шатри. На финала е концертът, в който всяка група ще се представи със самостоятелна програма. За гостите и участниците ще бъдат осигурени места за продажба на хранителни стоки – сандвичи, пуканки, бира, напитки и сувенири. Предвидени са и други изненади.

Организатори на „Гласът на китарите – от бряг до бряг” са Народно читалище „Просвета”- Свиленград и Рок група 0379. Вечерта на китарите се финансира по Общински фонд за подкрепа на местни инициативи на Община Свиленград.

Местни фирми – спонсори  изразиха безапелационната си морална и финансова подкрепа  на музикалното събитие, за да стане то още по-атрактивно и популярно.

Previous articleШофьор на камион е в ареста заради 2,24 промила алкохол
Next articleТърсят гранични и пожарникари

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Loading Facebook Comments ...